Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Oι μαθητές ζωγραφίζουν για το «Μπλόκο της Καλογρέζας» (φωτορεπορτάζ)

 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Στην αίθουσα του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου «Παναιτώλιο», στην Αλσούπολη, παρουσιάζονται τα έργα των μαθητών των δημοτικών σχολείων της Νέας Ιωνίας για το Μπλόκο της Καλογρέζας.



Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 18/3 με το μνημόσυνο και τις καταθέσεις στεφανιών στο ηρώο και υπενθυμίζεται ότι συμπληρώνονται 74 χρόνια από τις 15 Μάρτη 1944 όπου οι ναζί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους εκτέλεσαν 21 Έλληνες και έναν Ιταλό αντιφασίστα.
Η έναρξη της έκθεσης ζωγραφικής έγινε τη Δευτέρα (12/3) και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή (18/3), ενώ είναι ανοιχτή καθημερινά για το κοινό, από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 6:30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

Πρόκειται για μία έμπρακτη απάντηση σε όσους πρόσφατα και νυχτερινές ώρες βεβήλωσαν το μνημείο με τον αγκυλωτό σταυρό.

Να επισημάνουμε πως η έκθεση, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ν. Ιωνίας, του Ο.Π.Α.Ν., των συγγενών των εκτελεσθέντων, του Α.Γ.Σ. «Ανατολή», του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ν. Ιωνίας, του 1ου Συστήματος Αεροπροσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Καλογρέζας, του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού και του Φυσιολατρικού Ομίλου Ν. Ιωνίας, ενώ αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που ζωγράφισαν. Παραθέτουμε μέρος των έργων τους.