Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ράβε - ξήλωνε της γραφειοκρατίας στην ΠΟΕΣΥ

Την ώρα που στην "οικουμενική παράταξη" των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη-Ένωση Κεντρώων, κλπ ξεκατινιάζονται δημοσίως για τα πουλήματα στη σταυροδοσία και για τα παζάρια με το ΣΥΡΙΖΑ και διάφορους άλλους, το Μέτωπο για την Ανατροπή, δίνει την πρώτη του ανακοίνωση - ενημέρωση για την πρώτη σύγκλιση του ΔΣ της ομοσπονδίας των δημοσιογράφων - ΠΟΕΣΥ μετά ο πρόσφατο συνέδριό της.


 ...η ενημέρωση...

Παρ’ ότι το θέμα της συγκρότησης σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου, πού αναδείχθηκε από το πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, είναι το πρώτο που συζητείται, κάθε άλλο παρά αυτό συνέβη στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του οργάνου της Ομοσπονδίας. Οι δύο μεγάλες παρατάξεις (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), αίφνης ανακάλυψαν τα σοβαρά και φλέγοντα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο και υποστήριξαν ότι θα πρέπει να συζητηθούν, πριν τη συγκρότηση του νέου ΔΣ… Αυτοί ακριβώς που απουσίαζαν από τις εργασίες του συνεδρίου, το οποίο, ώς γνωστό, δεν συζήτησε κανένα μεγάλο και ουσιαστικό θέμα. Σήμερα, φαίνεται, τους βόλευε η συζήτηση, δείχνοντας ότι ακόμη δεν έχουν βρεί τον… κοινό βηματισμό τους. Κάτι που παραπέμπει στις προσεχείς συνεδριάσεις του νέου διοικητικού.

Ο εκπρόσωπος του Μετώπου για την Ανατροπή κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις των δύο κυρίαρχων παρατάξεων, οι οποίες υπέκλεψαν τη μία από τις δυο έδρες, που του αναλογούσαν, με βάση το ισχύον εκλογικό σύστημα. Όπως επίσης καταφέρθηκε κατά των κυβερνητικών και εργοδοτικών συνδικαλιστικών εκπροσώπων για την πολιτεία  τους στα κορυφαία ζητήματα του κλάδου. Γνωστοποίησε δε, ότι θα καταψηφίσει τις όποιες επιλογές τους, στην ανάδειξη του νέου προεδρείου.

Για την ιστορία θα πρέπει να σημειωθεί, ότι τόσο ο προαλειφόμενος για τη θέση του προέδρου, από την  δεξιά, όσο και σύμβουλοι που ανήκουν στην φιλοκυβερνητική πτέρυγα, πρότειναν αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων στο προεδρείο.

Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου του νέου έτους.