Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Στην Κύπρο η τριμερής συνάντηση κινημάτων ειρήνης το 2018

 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...


Αντιιμπεριαλιστικά κινήματα ειρήνης συναντήθηκαν από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου στην Τουρκία, στα πλαίσια της 8ης τριμερούς συνάντησής τους.


 

Όπως αναφέρει η ΕΕΔΥΕ: «Στην συ­νά­ντη­ση, που διε­ξά­γε­ται κάθε χρόνο με την υπο­στή­ρι­ξη του Πα­γκό­σμιου Συμ­βού­λιου Ει­ρή­νης ΠΣΕ) πήραν μέρος από την Επι­τρο­πή Ει­ρή­νης Τουρ­κί­ας η Ζου­χάλ Οκου­γιάν και Αϊ­ντε­μίρ Γκιου­λέρ, από το Πα­γκύ­πριο Συμ­βού­λιο Ει­ρή­νης ο πρό­ε­δρος και γε­νι­κός γραμ­μα­τέ­ας Στέ­λιος Σο­φό­κλη και Φανής Χρι­στο­δού­λου, αντί­στοι­χα, ενώ την ΕΕΔΥΕ εκ­προ­σώ­πη­σαν ο Σταύ­ρος Τάσ­σος, πρό­ε­δρος και οι Ρούλα Στε­φα­νά­κη και Γιώρ­γος Φρα­γκιου­δά­κης, μέλη του Εθνι­κού Συμ­βού­λιου της ΕΕΔΥΕ. Το Πα­γκό­σμιο Συμ­βού­λιο Ει­ρή­νης εκ­προ­σώ­πη­σε ο Ηρα­κλής Τσα­βδα­ρί­δης, εκτε­λε­στι­κός γραμ­μα­τέ­ας του ΠΣΕ.

 

Στην συ­νά­ντη­ση των κι­νη­μά­των που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο “Πο­λι­τι­στι­κό Κέ­ντρο Ναζίμ Χικ­μέτ” της Σμύρ­νης συ­ζη­τή­θη­καν και ανταλ­λά­χθη­καν από­ψεις και εμπει­ρί­ες από τον αγώνα των τριών κι­νη­μά­των και εγκρί­θη­κε Δελ­τίο Τύπου της συ­νά­ντη­σης.

Στο πλαί­σιο της Τρι­με­ρούς πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε ανοι­χτή εκ­δή­λω­ση στην πα­ρα­λια­κή πόλη Τσε­σμέ για το Προ­σφυ­γι­κό, στην οποία συμ­με­τεί­χαν πάνω από 100 άτομα. Στην Εκ­δή­λω­ση η οποία ορ­γα­νώ­θη­κε από την Επι­τρο­πή Ει­ρή­νης Τουρ­κί­ας σε συ­νερ­γα­σία με τον Πο­λι­τι­στι­κό Σύλ­λο­γο Pir Sultan Abdal μί­λη­σαν τα τρία κι­νή­μα­τα και ακο­λού­θη­σε καλ­λι­τε­χνι­κό πρό­γραμ­μα από το Ελ­λη­νο-τουρ­κι­κό συ­γκρό­τη­μα ΣΧΟΙ­ΝΑ­ΔΙ­ΚΑ της Σμύρ­νης, με την Αντω­νία Περ­σί­δη».

Στο τέλος, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν η συνάντηση του 2018 να διεξαχθεί στην Κύπρο.
 
Πηγή φωτο: http://www.habercesme.com