Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Γιατί έτσι μας αρέσει...

από τις πρώτες διαμαρτυρίες έξω από το MEGA δύο χρόνια πριν
Και στους δρόμους βγήκαμε ως απεργοί και διαδηλωτές για να μην απολυθούν συνάδελφοί μας και κλείσουν τηλεοπτικά κανάλια (ασχέτως αν κατά πλειοψηφία οι ίδιοι έσπασαν την απεργία).

Και πριν χοντρύνει το πράγμα στις τηλεοράσεις, βρεθήκαμε στο πλευρό όσων δεν είχαν εισπράξει τα δεδουλευμένα τους, όταν άλλοι έκαναν τους ανήξερους (πχ παραγωγές και σήριαλ).

Και σε χωράφια τρέξαμε για περιφρουρήσεις όταν χρειάστηκε.


Και στις συνελεύσεις για τον ΕΔΟΕΑΠ τρέξαμε όταν γίνονταν στάσεις εργασίας (από αυτές που οι πολλοί δουλεύουν στη ζούλα και περιμένουν μετά και "ενημέρωση" και κυρίως "αποτελέσματα" από τους ελάχιστους που τις τηρούν).

Και στο δρόμο βγήκαμε για το ταμείο.

Και στα δικαστήρια είτε για να υπερασπιστούμε συναδέλφους, είτε για απλή συμπαράσταση πήγαμε, γιατί η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο για ψηφίσματα, αλλά οδηγός για δράση.

Και ψηφίσματα ενάντια  στη Χρυσή Αυγή, προτείναμε και πέρασαν τόσο σε συνεδριάσεις οργάνων (πχ ΠΟΕΣΥ) όσο και σε συνελεύσεις (πχ ΕΡΤ).


Και την αντίθεσή μας στο (συνήθως κρυφό και αδιαφανές - μαντέψτε γιατί) λόμπνγκ των συντεχνιών των ΜΜΕ με το γκουβέρνο εκφράσαμε προτείνοντας απεργίες.

Και σε κλάδους εργαζομένων συμπαρασταθήκαμε και με φυσική παρουσία και με αποφάσεις οργάνων (πχ Μαρινόπουλος, υγειονομικοί, κλπ) γιατί ο αγώνας για τα εργασιακά ενάντια στις επθέσεις που δεχόμαστε, γίνεται με την κοινωνία σύμμαχο και όχι συντεχνιακά.

Και τα γραπτά (όπως και οι φωτογραφίες) από όλα τα παραπάνω μένουν για να μας τα θυμίζουν.

Και "κακές λέξεις" λέμε, όπως "κυβέρνηση", Ε.Ε., ΔΝΤ, μνημόνια, όταν οι "καθώς πρέπει" μιλάνε για θεσμούς, δανειστές, εταίρους, κουαρτέτα και άλλα γιαλοχαρτισμένα.

Και θα τα ξανακάνουμε γιατί έτσι μας αρέσει.

Και στις κάλπες (για ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ) θα ψηφίσουμε "Πρωτοβουλία για την Ανατροπή".


Νάσος Μπράτσος απερχόμενο μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ