Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Oι ομογενείς των ΗΠΑ αρωγοί του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα

 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Πρόκειται για τη μακροβιότερη Ελληνική οργάνωση στο Δυτικό Ημισφαίριο, αφού ιδρύθηκε το 1903 στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια. Μιλάμε για την Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής.

12592285_1685135868435527_8520699758304024184_n 
Στις μέρες μας μία από τις πολλές δραστηριότητές της, είναι η ανταπόκριση στο αίτημα ερασιτεχνικού αθλητικού συλλόγου της Ικαρίας, για οικονομική ενίσυχη, ώστε να μπορέσει να κρατήσει την σημαντική κοινωνική και αθλητική του λειτουργία.
Αναδημοσιεύουμε από το facebook της ομογενειακής οργάνωσης:


αο.-μεσαριας-768x768

Αθλητικός Όμιλος Μεσσαριάς
Όπως γνωρίζετε ήδη μερικοί, η Πανικαριακή Αδελφότητα έλαβε πρόσφατα αίτημα από τον Αθλητικό Όμιλο της Μεσσαριάς (ΑΟΜ) για οικονομική βοήθεια. Εδώ και πολλά χρόνια, ο Όμιλος παρέχει τις απαραίτητες αθλητικές ευκαιρίες στη νεολαία της Βόρειας Ικαρίας. Οι προπονητές είναι όλοι εθελοντές, αλλά το κόστος του εξοπλισμού, των στολών και της συμμετοχής σε αθλητικές εκδηλώσεις φτάνει περίπου στα 20.000 ευρώ ετησίως. Η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Δήμος Ικαρίας σταμάτησαν να χρηματοδοτούν τον ΑΟΜ εξαιτίας της τωρινής οικονομικής κρίσης. Πλέον ο ΑΟΜ προσπαθεί να βρει τρόπους να καλύψει τα έξοδά του με χρηματοδοτήσεις από αθλητές, γονείς και φίλους. Παρόλα αυτά, το έργο αυτό αποδεικνύεται αρκετά δύσκολο, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα.
Η Αδελφότητα πιστεύει πως είναι σημαντικό να συνεχίσει ο ΑΟΜ την αποστολή του να παρέχει αθλητικές ευκαιρίες στη νεολαία της Ικαρίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο ξεκινά άμεσα έρανο για την οικονομική αρωγή του ΑΟΜ. Παρακαλώ βοηθήστε μας στέλνοντας τις ατομικές δωρεές σας. Παροτρύνουμε επίσης κάθε τοπικό Τμήμα της Αδελφότητας να κάνει μια δωρεά εκ μέρους του Τμήματος και/ή να διοργανώσει ένα έρανο για αυτό τον αξιόλογο σκοπό. Ελπίζουμε να έχουμε την υποστήριξή σας σε αυτό τον αξιόλογο σκοπό! Μπορείτε να κάνετε δωρεές με δυο τρόπους:
Δωρεές μέσω πιστωτικής κάρτας γίνονται μέσω του λογαριασμού μας στο PayPal:
www.pan-icarian.com/shop/
Παρακαλώ αναφέρετε ότι η δωρεά σας είναι για τον ΑΟΜ: Πατήστε στο “+ Comments” και γράψτε “ΑΟΜ”.
Ή
Παρακαλώ στείλτε τις δωρεές σας στο:
Katerina Mavrophilipos, 2 Southerly Ct. Unit 407, Towson, MD 21286
Οι επιταγές πρέπει να έχουν ως παραλήπτη την “Πανικαριακή Αδελφότητα”
Παρακαλώ αναφέρετε τον “ΑΟΜ” ως υπόμνημα.

Σχετικές ειδήσεις:

Α.Ο. Μεσαριάς: Κυψέλη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ικαρία

Όταν οι παππούδες μας ήταν μετανάστες – Συνέντευξη με το συγγραφέα Στυλιανό Σιμάκη