Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Για το προσφυγικό στον "αέρα" της ΕΡΑ Αιγαίου

Συνέντευξη στην ΕΡΑ Αιγαίου και στην Αναστασία Σπυριδάκη, έδωσε το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2016 ο δημοσιογράφος του www.ert.gr Νάσος Μπράτσος, με αφορμή την έρευνα που παρουσίασε η ιστοσελίδα της ΕΡΤ για τους Ικαριώτες πρόσφυγες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Τουρκία και από εκεί στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική.



Κίνητρο της έρευνας ήταν η προσφυγική διαδρομή της οικογένειας Μάζαρη (και της μητέρας του μέσα σε αυτήν), αλλά το κίνητρο εμπλουτίστηκε από την έξαρση του προσφυγικού ρεύματος της εποχής μας. «Άλλωστε αυτοί που σήμερα περνάνε το Αιγαίο με κίνδυνο της ζωής τους, όπως οι πρόγονοί μας, μπορεί να είναι τα παιδιά ή τα εγγόνια αυτών που στήριξαν τους δικούς μας πρόσφυγες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης προανήγγειλε συνέχεια του θέματος από την ΕΡΤ μέσα στο επόμενο διάστημα και κάλεσε τους ακροατές-ριες της ΕΡΑ Αιγαίου, εφόσον γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις, ή διαθέτουν τέτοια οικογενειακά αρχεία, να τα δημοσιοποιήσουν μέσω της ΕΡΑ Αιγαίου και του δικτύου των ανταποκριτών της στα νησιά, αλλά και του www.ert.gr για να αναδειχτεί σε όλο της το εύρος αυτή η για πολύ καιρό άγνωστη διάσταση της προσφυγικής ιστορίας.