Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ενημέρωση για κινητοποιήσεις Λαϊκής Επιτροπής Ραχών


Λαϊκή Επιτροπή Ραχών                                                                     Ικαρία 6/9/2016
& Τοπικοί  Φορείς της ΔΕ ΡΑΧΩΝ                                                
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΑΧΩΝ
ΡΑΧΕΣ 83301
ΤΗΛ Επικ 2275350509
  ΠΡΟΣ:
  1)  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
                                    ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ  κο  Α. ΞΑΝΘΟΥ

2)    ΔΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
                                          ΥΠΌΨΗ κα Ιορδανίδου Όλγα


ΚΟΙΝ: 1)ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΜΟΥ  κο Δ. Σεβαστάκη
       2)ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ  κο ΔΗΜΑΡΧΟ Σταμούλο Στυλιάνο
      3)  ΚΥ  ΕΥΔΗΛΟΥ
      4)  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓ ΚΗΡΥΚΟΥ
            Υπόψη  κο Υποδιοικητή
     5)  Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου



Σας αποστέλλουμε υπόμνημα διαμαρτυρίας της Λαϊκής Επιτροπής Ραχών, των τοπικών φορέων – σωματείων, κατοίκων της περιοχής, καθώς και της ΔΕ Ραχών, αφορά αναστολή της μετακίνησης της αγροτικού γιατρού της περιοχής ,στελέχωση των δομών υγείας του νησιού μας, υπηρεσία ΕΚΑΒ σύμφωνα με τις ανάγκες μας, καθώς βιώνουμε  τραγικές καταστάσεις μόνιμοι κάτοικοι αλλά και επισκέπτες.



         
Λαϊκή Επιτροπή Ραχών                                                                     Ικαρία 6/9/2016
& Τοπικοί  Φορείς της ΔΕ ΡΑΧΩΝ                                                
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΑΧΩΝ
ΡΑΧΕΣ 83301
ΤΗΛ Επικ 2275350509




                   ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στο Περιφερειακό  Ιατρείο Ραχών, εκφράζοντας έντονα την διαμαρτυρία μας , όταν ενημερωθήκαμε ότι πρόκειται να μετακινηθεί για εφημερίες στο ΚΥ Ευδήλου η μία και μοναδική αγροτική γιατρός  του  Π.Ι. Ραχών, προκλήθηκε   μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία σε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας.

Δεκάδες κάτοικοι όλων των ηλικιών,  μέλη σωματείων και φορέων της περιοχής , συγκεντρώθηκαν στο Π.Ι.  καταλαμβάνοντάς το, για να αποτρέψουν την μετακίνηση της αγροτικού Ιατρού, που σύμφωνα με έγγραφο της 2ης ΥΠΕ Περαιά με ΑΡ ΠΡΩΤ 38623/06-09-2016, μετακινείται  επτά ημέρες μέσα στον Σεπτέμβριο στο ΚΥ Ευδήλου, να υπολογίσουμε εδώ και την  επόμενη κάθε  εφημερίας, γιατί  πως μπορεί και να εξετάζει ο γιατρός έπειτα από εφημερία?

Πρακτικά λόγω αυτής της κινητοποίησης η προγραμματισμένη εφημερία- μετακίνηση προς το ΚΥ Ευδήλου δεν πραγματοποιήθηκε.

Κανένας κάτοικος δεν μπορεί να αποδεχτεί το κλείσιμο του Ιατρείου ούτε για μια ώρα , όταν μάλιστα βλέπουμε ότι η αγροτικός υπερβάλει εαυτού προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής άλλα και των επισκεπτών που κατά τους θερινούς μήνες δεκαπλασιάζετε ο πληθυσμός της περιοχής μας , άλλωστε  είστε πλήρως ενημερωμένοι για την κατάσταση που επικρατεί , με υπομνήματα στην υπηρεσία σας από τους φορείς της περιοχής , τον Δήμο Ικαρίας αλλά και από τη ίδια την αγροτική γιατρό  με έγγραφο στις 6/6/2016 που κοινοποίησε και προς τον Δήμο Ικαρίας.

Σας  κάνουμε γνωστό ότι επιβάλετε άμεσα να αναζητηθούν λύσεις για την στελέχωση τόσο του ΚΥ Ευδήλου σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του, του  ΠΙ Ραχών τουλάχιστον και με γιατρό Ειδικότητας , καθώς και την στελέχωση και λειτουργία του ΕΚΑΒ (από στεριά και αέρα), διαφορετικά  δεν έχουμε άλλη επιλογή από την συνέχιση των κινητοποιήσεών μας και την ενόχληση συνεχώς της υπηρεσίας σας με  όποιο τρόπο επιλέγουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής.

 Αρνούμαστε να θυσιάζουμε άλλο συμπατριώτες μας επειδή πολύ απλά δεν βοηθήθηκαν ώστε να ζήσουν και έχουμε πολλά παραδείγματα τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα.
  Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας για την αποτροπή της μετακίνησης της αγροτικού γιατρού από την περιοχή μας και την κατάργηση στην πράξη όπως αντιλαμβανόμαστε του ΠΙ Ραχών.

ΘΕΛΟΥΜΕ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Να σταματήσει άμεσα η όποια μετακίνηση της αγροτικού γιατρού για εφημερίες.

-Την αναβάθμιση του ΠΙ στις Ράχες σε ΚΥ με πλήρη στελέχωση

-Άμεση πρόσληψη γιατρού ειδικευμένου και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΠΙ ΡαχώνΥπηρεσίες με πλήρη στελέχωση ΕΚΑΒ (χωρίς την σημερινή θανατηφόρα γραφειοκρατία για μας)

-Την στελέχωση του ΚΥ στον Εύδηλο τουλάχιστον σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του

-Έκτακτη χρηματοδότηση για τις κτιριακές ανάγκες του ΠΙ Ραχών

-Να μην μένει χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καμιά μονάδα υγείας  των νησιών μας ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ

-Κάλυψη όλων των κενών στο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας  και στα Αγροτικά Ιατρεία Ικαρίας- Φούρνων, με επαρκές μόνιμο και ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλες τις μέρες συνεχώς

 Και επειδή η ζωή μας αλλά και των παιδιών μας δεν είναι εμπόρευμα.
Αποκλειστικά δημόσιο- δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας  για όλους, όλες τις μέρες και ώρες του χρόνου, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας
 

Λαϊκή Επιτροπή Ραχών
Σωματεία της περιοχής
Φορείς της περιοχής
ΔΕ Ραχών Δήμου Ικαρίας