Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Στάσεις εργασίας στις 26/09/16 για συμμετοχή στην κινητοποίηση για την δίκη του Γηροκομείου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας απ’ τις 7πμ – 11πμ για την Δευτέρα 26/09/16, στηρίζοντας την συμμετοχή στην κινητοποίηση έξω απ΄ τα Δικαστήρια του Αγ. Κήρυκου για την εξ αναβολής δίκη που διεξάγεται σε βάρος των απολυμένων πρώην εργαζόμενων του Γηροκομείου Ικαρίας και του πρώην Δήμαρχου Ικαρίας Χρ.Σταυρινάδη.

Από την συγκέντρωση έξω απ' τα Δικαστήρια στον Αγ. Κήρυκο για την δίκη των εθελοντών πρώην εργαζόμενων του Γηροκομείου  -23/11/2015
Από την συγκέντρωση έξω απ’ τα Δικαστήρια στον Αγ. Κήρυκο για την δίκη των εθελοντών πρώην εργαζόμενων του Γηροκομείου
-23/11/2015

Ανάλογες στάσεις έχουν προκηρύξει και η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων ενώ συμπληρωματική 4ωρη στάση εργασίας  11πμ – 3μμ έχει προκηρύξει και η ΑΔΕΔΥ για όλο τον Δημόσιο τομέα της περιοχής (http://adedy.gr/ntsamoustasiergasias26092016/).

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι κατηγορούνται για έκθεση ηλικιωμένων σε κίνδυνο (!) γιατί, εκφράζοντας τις διαθέσεις των κατοίκων και το κοινό συμφέρον του τόπου, -και με την άμεση παρότρυνση κατοίκων και μαζικών φορέων, μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογός μας- εθελοντικά κράτησαν και συνέχισαν να φροντίζουν τους γέροντες και τις γερόντισσες ακόμα και μετά την απόλυσή τους, όταν η Μητρόπολη έκλεισε το Γηροκομείο -δημιούργημα των προσφορών και της εργασίας των Καριωτών και των ομογενών- γιατί έκρινε την συνέχιση της λειτουργίας του μη συμφέρουσα οικονομικά! Προφανώς οι ηλικιωμένοι δεν θα κινδύνευαν και θα’ταν ασφαλείς στις πλατείες των χωριών τους όπου, όπως είπαν, θα πηγαίναν να τους παρατήσουν οι μέχρι τότε υπεύθυνοι.

Το όλο θέμα βέβαια έχει πάρει άλλη διάσταση μετά την δικαστική αναγνώριση για το είδος της φροντίδας και των υπηρεσιών που προσφέρανε όλα τα χρόνια οι απολυμένοι εργαζόμενοι αλλά και μετά την υπογραφή (και έγκριση) της σύμβασης παραχώρησης του Γηροκομείου για 25 χρόνια από την Μητρόπολη προς τον Δήμο Ικαρίας, πάγιο αίτημα των κινητοποιήσεων.

Στους άνθρωπους αυτούς ταιριάζει τιμή και επιβράβευση κι όχι κατηγορίες και καταδίκες! Όμως στο πρόσωπό τους δικάζεται το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται και να διεκδικεί, δικάζεται το δικαίωμά του να έχει όλα εκείνα που κάνουν την ζωή του ασφαλή και αξιοπρεπή ( περίθαλψη, μόρφωση, συγκοινωνίες, πρόνοια κλπ), ειδικά σε ¨άγονες» περιοχές σαν την δική μας. Μ’ αυτή την έννοια στις 26/09 δικαζόμαστε όλοι μας και γι’ αυτό πρέπει

να είμαστε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ!

Συμπαραστεκόμαστε και απαιτούμε ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ !

Ένοχοι δεν είναι οι αγωνιστές κι όσοι εξυπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα
Ένοχες είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές , το άδικο και η υποκρισία