Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Η αποτυχημένη απόπειρα επικοινωνιακής αξιοποίησης αθλητικών επιτυχιών

Αυτή η ιστορία με τα συγχαρίκια των πολιτικών όταν κάποιος αθλητής/τρια ή κάποια ομάδα πετύχει κάτι σημαντικό, έχει γίνει πιά μία μεγάλη μπαρούφα και μόνο αηδία προκαλεί.
Γι αυτό και στα social media οι δηλώσεις πολιτικών και κομμάτων,  με αφορμή την επιτυχία της Α. Κορακάκη, "στολίστηκαν" ως υποκριτικές από πολύ κόσμο και όχι με τις πλέον ευγενικές εκφράσεις.

Κατά κανόνα αδαείς και "άμπαλοι" ως προς τα αθλήματα που έχουν τόπι, για να μην πούμε μυρωδιάδες και συνήθως απόντες από όλη την πορεία ανάδειξης των αθλητών, τρέχουν να φωτογραφηθούν, να δηλώσουν, μήπως και τσιμπολογήσουν λίγη επικοινωνιακή δόξα.

Βεβαίως να θυμίσουμε ότι μία αναδρομή στο αρχείο θα μας θυμίσει ότι έχουν φωτογραφηθεί και με όσους στη συνέχεια αποδείχτηκαν ντοπαρισμένοι, αλλά ας μην χαλάσουμε καρδιές καλοκαιριάτικα.

Δεν λείπουν και οι αριστεροί διαφόρων αποχρώσεων, που ξεχνούν τί εστί "Ολυμπιακοί Αγώνες" και τρέχουν να αξιοποιήσουν τους διθύραμβους.

Πιο ειλικρινής και σαφώς πιό παρεμβατικός ήταν ο θρυλικός Μητσάρας (φωτο Μάρτιος 2014 από το αρχείο μας, αγώνας Φωστήρας - Ηρακλής Ψαχνών) που στα γήπεδα, αλλά και εκτός αυτών αξιοποιούσε τα ΜΜΕ για να περάσει τα μηνύματά του. Σήμερα δεν είναι πιά μαζί μας, αλλά δεν μπορούμε παρά να τον θυμόμαστε για το καυστικό του χιούμορ.