Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

«Βάζουμε γκολ και καλάθια για την ειρήνη και την αλληλεγγύη»

Τουρνουά Μπάσκετ και Ποδοσφαίρου για την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα την Κυριακή 22 Μαΐου στο γήπεδο της Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή , Εθνικής Αντιστάσεως 118, με ελεύθερη είσοδο.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: «Παιδιά από τις ομάδες της Αθήνας, προσφυγόπουλα από τον Ελαιώνα αλλά και παλαίμαχοι θα αγωνιστούν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και θα συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες όπως καθαριστικά και είδη υγιεινής.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει σαν στόχο να εξασφαλιστεί υλική βοήθεια και στήριξη στους πρόσφυγες. Ελάχιστη συνεισφορά στο τεράστιο κύμα προσφύγων, που έχουν καταφύγει στην χώρα μας, στους λαούς που ξεκληρίζονται λόγω των πολέμων. Κανείς μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξοικειωθεί με αυτήν την τραγωδία».

Στους αγώνες θα πάρουν μέρος 24 ομάδες με αθλητές παιδιά από 7-13 ετών. Την διοργάνωση στηρίζουν με τη συμμετοχή τους, 14 ομάδες μπάσκετ και 10 ομάδες ποδοσφαίρου.

Επίσης, την διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα αγωνιστούν σε φιλικό αγώνα παλαίμαχοι από προσφυγικές ομάδες της Περιφέρειας. Παράλληλα, στο τουρνουά θα διεξαχθεί και ένας «διαφορετικός» ποδοσφαιρικός αγώνας, με συμμετοχή ομάδας προσφυγόπουλων.