Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Made in Lakonia: Ψηφιακή Αγορά Λακωνίας – Τοπικά προϊόντα απευθείας από την πηγή

 ...αναδημοσίευση από το http://www.ert.gr/made-lakonia-psifiaki-agora-lakonias-topika-proionta-apefthias-ap-tin-pigi/...


Τα πρώτα της βήματα κάνει και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία η πλατφόρμα Made in Lakonia, προβάλλοντας τοπικά προϊόντα και δίνοντας μεγαλύτερες δυνατότητες στους τοπικούς παραγωγούς. Για την πλατφόρμα μας ενημέρωσε από τη διαχειριστική ομάδα του Made in Lakonia, ο Παναγιώτης Λεϊμονίτης. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε πολλά σημεία της χώρας εμφανίζονται δημιουργικές προσπάθειες την τελευταία περίοδο.



-Tί είναι το Made in Lakonia;

-Το Made in Lakonia αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα παραγωγικών πηγών του νομού με σκοπό το ψηφιακό εμπόριο χονδρικής και λιανικής.
Προσφέρει την δυνατότητα σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της Λακωνίας να δημιουργήσουν την δική τους Πηγή (ηλεκτρονικό κατάστημα) σε μόλις μισή ώρα.
Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ύστερα από διετή έρευνα σε ολόκληρο το νομό προκειμένου να εργαλειοδοτήσει με τον πλέον ακριβή και εύχρηστο τρόπο τόσο τους παραγωγούς και δημιουργούς, όσο και τους επισκέπτες του, επαγγελματίες ή ιδιώτες.

madeinlakonia-Ποιοί είναι οι σκοποί και οι στόχοι της πλατφόρμας αυτής;

-Σκoπός της πλατφόρμας  είναι να αποτελέσει το πρώτο οργανωμένο βήμα των δημιουργικών μονάδων του τόπου μας, ενώνοντας τη δύναμη όλων,  αλλά και δίνοντας σε κάθε μέλος  ξεχωριστά, τη δυνατότητα να διαχειριστεί εξ ολοκλήρου ( από την εγγραφή εώς το σχεδιασμό ) το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα ώστε η προσωπική επαγγελματική προβολή αλλά και η ολοκληρωμένη εικόνα να συνδυάζονται αρμονικά και δίκαια.

Α) Βασικός και κυρίαρχος  στόχος του madeinlakonia.gr είναι το «Απευθείας απ’ την Πηγή» να γίνει πράξη με ένα συγκροτημένο, σύγχρονο και κυρίως διάφανο τρόπο.
Β) Η επαγγελματική παρουσίαση των παραγώγων σε ένα πλήρως διαδραστικό περιβάλλον πλοήγησης με εργαλεία εώς το τελευταίο στάδιο (check out).
Γ) Η γνωστοποίηση της ιδιαίτερης  ποιότητας της παραγωγής μας σε όλο τον κόσμο.
Δ) Η ένταξη και η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του διαδικτύου από τους παραγωγούς μας.  Αποτελεί ισχυρή πεποίθηση μας ότι η διαχείριση των διαδικτυακών μέσων πρέπει να γίνετε από τα ίδια τα μέλη καθώς αυτό θα αποτελέσει, με βάση τον τρόπο που έχει δομηθεί η πλατφόρμα, ένα ταξίδι εύκολης προσαρμογής στην νέα ψηφιακή εποχή.
Ε)  Η δημιουργία ενός πλήρους παραγωγικού χάρτη και προϊοντικής  βάσης που θα μετατρέψει τις εμπορικές συναλλαγές σε μια άμεση και ασφαλή διαδικασία, είτε είναι χονδρικής είτε λιανικής.

-Ποιά είναι τα περιεχόμενα της πλατφόρμας;

-Στο madeinlakonia.gr οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα :
Να αναζητήσουν λακωνικά προϊόντα, υπηρεσίες  και παραγωγούς .
Να ενημερωθούν για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τον τρόπο καλλιέργειας ή δημιουργίας τους .
Να προχωρήσουν σε αγορές λιανικής.
Να δημιουργήσουν συνεργασίες και αγορές χονδρικής.
Να έχουν ολοκληρωμένες οικονομικές συναλλαγές.
Να έχουν ιδιωτικές συζητήσεις, προσφέρεται από το σύστημα εσωτερική επικοινωνία.
Ήδη σε 2 μήνες λειτουργίας 30 πηγές έχουν δημιουργήσει τους δικούς τους χώρους και η επισκεψιμότητα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, δίνοντας μας τη δύναμη που απαιτείται για να ολοκληρώσουμε το εγχείρημά μας.

Eπικοινωνία: http://madeinlakonia.gr/

Συνέντευξη: Νάσος Μπράτσος