Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Τα πρόσφατα εργατικά δυστυχήματα και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας

 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Με αφορμή τα δύο πρόσφατα εργατικά ατυχήματα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ και στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, όπου δύο εργαζόμενοι, ένας άνδρας γομωτής-πυροδότης και μια γυναίκα νοσηλεύτρια, έχασαν τη ζωή τους, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει την ανησυχία της για την (μη) τήρηση των όρων ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας.


Όπως αναφέρει η ΕΕΔΑ:
«Επειδή η εργασία αποτελεί δικαίωμα προστατευόμενο από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας που έχει κυρώσει η χώρα μας, τόσο οι δημόσιοι φορείς όσο και οι ιδιώτες εργοδότες οφείλουν να διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες απασχόλησης, ώστε να αποτρέπεται κάθε κίνδυνος που μπορεί να πλήξει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους.
Η οικονομική δυσπραγία, κατά την περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογητικό λόγο μείωσης των μέτρων προστασίας, τα οποία πρέπει απαρεγκλίτως να τηρούνται στο χώρο εργασίας. Τόσο το Δημόσιο όσο και οι ιδιώτες εργοδότες έχουν την ευθύνη και την υποχρέωση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Βαρύς είναι ο φόρος αίματος και στο χώρο της ΔΕΗ, αφού την τρέχουσα περίοδο σημειώθηκαν αρκετά εργατικά ατυχήματα. Επίσης σήμερα Τετάρτη 2/3 εκτός από την κηδεία της εργαζόμενης στο Αμ. Φλέμιγκ, έγιναν και οι κηδείες των δύο εργαζομένων που βρήκαν τραγικό θάνατο σε έργα διάνοιξης δρόμου στην Ικαρία, όταν τους παρέσυρε και τους τράβηξε στο εσωτερικό του, μηχάνημα – σπαστήρας τoυ 1951.

Σχετικές ειδήσεις:
Aντιδράσεις για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στην Ικαρία

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός σε εργατικό δυστύχημα στο μεταλλείο Μαύρες Πέτρες

Δυστύχημα στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ

Aντιδράσεις των εργαζομένων για το εργατικό δυστύχημα σε ορυχείο της ΔΕΗ

«Μαύρο» μεροκάματο για εργαζόμενο στη ΔΕΗ – Θανατηφόρο δυστύχημα στα ορυχεία Μαυροπηγής

ETE – ΔΕΗ: Τα θανατηφόρα ατυχήματα συνεχίζονται

Συνθήκες εργασίας και εργατικά ατυχήματα στην ατζέντα των εργαζομένων στη ΔΕΗ