Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

«Όλοι καίγονται να επιδείξουν ευαισθησία για τους πρόσφυγες. Όλοι; Και η Εθνική Τράπεζα;


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
«Όλοι καίγονται να επιδείξουν ευαισθησία για τους πρόσφυγες. Όλοι; Και η Εθνική Τράπεζα;
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας  την Πέμπτη 10 Μαρτίου Ο Δήμαρχος κ.Γ. Καμίνης έφερε προς ψήφιση το θέμα: «Λήψη απόφασης  για την απευθείας μίσθωση ακινήτου για την προσωρινή στέγαση Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων». Επρόκειτο για συμπλήρωμα του θέματος για την επέκταση της δομής φιλοξενίας στον Ελαιώνα την οποία ορθά πρότεινε.
Όμως, με έκπληξη βρεθήκαμε μπροστά στην εικόνα ότι  ιδιοκτήτης είναι η πτωχή πλην τίμια Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία διείδε ευκαιρία αξιοποίησης της αποθήκης της, με το ποσόν των 24.000 ευρώ το χρόνο, 2000 ευρώ τον μήνα συν 72 ευρώ το μήνα τέλος χαρτοσήμου!!!
Είναι πρόκληση την ώρα που οι Τράπεζες διασώζονται φορτώνοντας το χρέος τους στο Δημόσιο με τα μνημόνια και την φορομπηξία, να έρχεται τώρα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος να ζητάει νοίκι για την στέγαση των προσφύγων! Ντροπή!
Η Εθνική Τράπεζα αλλά και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών πρέπει να ανακοινώσουν την δικιά τους συμμετοχή στην στέγαση των προσφύγων με κτίρια και ξενοδοχεία που έχουν στην ιδιοκτησία τους ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Το ελάχιστον που έχει να κάνει η Εθνική Τράπεζα είναι να μην πάρει το νοίκι της ντροπής και να παραχωρήσει την ιδιοκτησία της αποθήκης στον Δήμο της Αθήνας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνυπογράφει  με την ΕΕ το κλείσιμο των συνόρων και το άνοιγα στρατοπέδων συγκέντρωσης ενώ δεν δίνει χρηματοδότηση στους Δήμους για να στελεχώσουν και να λειτουργήσουν δομές φιλοξενίας και αλληλεγγύης.Οι Δήμοι χρειάζεται να απαιτήσουν προσλήψεις προσωπικού και χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν οι δομές τους και όχι να βάζουν τις υποδομές τους για να λειτουργούν οι ΜΚΟ.
Η απάντηση μας θα δοθεί με την μεγάλη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 19 Μαρτη, με κεντρικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3μμ.»