Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΣ: Ψήφισμα γα τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας



ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΜΥΡΝΗΣ 2 - 831ΟΟ - ΣΑΜΟΣ   #  ΤΗΛ: 2273027561 #  FAX: 2273028440 #  E-MAIL: eksamou@otenet.gr

Σάμος,  21 Φλεβάρη  2016                                                                

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Οι αντιπρόσωποι των σωματείων μελών του Εργατικού Κέντρου Σάμου που πραγματοποιήσαμε την Γενική μας Συνέλευση την Κυριακή 21/2/2016, διαπιστώνουμε ακόμη μια φορά ότι οι εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, διαρκώς επιδεινώνουν την κατάσταση για τους εργαζόμενους και το λαό στα νησιά μας, σε σημείο εγκληματικό πολλές φορές.

Όλες οι δομές υγείας στο νομό μας, είναι υποστελεχωμένες, υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού και αναλώσιμων, λόγω υποχρηματοδότησης. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία υπολειτουργούν.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει και στην Υγεία την αντιλαϊκή πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ. Δίνει ως φιλέτο την Υγεία-Πρόνοια σε ιδιώτες. Διαλύει τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα που θα έπρεπε να έχει.  Κατεδαφίζει την Κοινωνική Ασφάλιση, την κάνει ατομική υπόθεση, «πετάει έξω» από μια σειρά παροχές πάρα πολύ κόσμο. Η πολιτική τους είναι σε πλήρη συμφωνία με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο χώρο της Υγείας, Πρόνοιας και Φαρμάκου. Και η Υγεία όπως και η Κοινωνική Ασφάλιση για αυτούς είναι κόστος. Θέλουν να απαλλάξουν το κράτος από την παροχή τους. Αυτή είναι η πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κάθε περίπτωση ο λαός είναι αυτός που πληρώνει το μάρμαρο. Δεν έχει πρόσβαση σε φάρμακα, εξετάσεις, γιατρούς, πρόληψη, περίθαλψη, θεραπεία. Βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ανασφάλιστοι, χρόνια πάσχοντες, ευπαθείς ομάδες, άτομα με αναπηρίες, καταδικάζονται.

Το «παράλληλο πρόγραμμα» που ψηφίστηκε στην Βουλή το Σάββατο ανοίγει το δρόμο στη λειτουργία νοσοκομείων ως Ανώνυμες Εταιρείες, με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Με τις τροπολογίες ανοίγει ο δρόμος, για να μεταφερθούν το κόστος και η ευθύνη λειτουργία νοσοκομείων ως Ανώνυμες Εταιρείες, με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Με τις τροπολογίες ανοίγει ο δρόμος, για να μεταφερθούν το κόστος και η ευθύνη λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας στους δήμους και τις περιφέρειες, με πολλαπλές συνέπειες για τους εργαζόμενους και το λαό.

Οι αντιπρόσωποι των σωματείων μελών του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου, είμαστε αντίθετοι με τέτοιες επικίνδυνες εξελίξεις που αφορούν την υγεία του λαού. Καλούμε τους εργαζόμενους των νησιών μας  να σηκώσουν το ανάστημά τους και να αντιπαλέψουν συνολικά τα αντιασφαλιστικά - αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ü  Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.
ü  Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση.
ü  Προσλήψεις επαρκούς και μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σε όλες τις μονάδες Υγείας των νησιών μας,
ü   Αυτόνομο, πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού σε 24ωρη βάση στα νησιά μας
ü  Κανένας άνεργος και ΑΜΕΑ ανασφάλιστος και χωρίς ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη
ü  Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Να καταργηθούν οι νόμοι που περιορίζουν τις δωρεάν παροχές Υγείας.
Η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του ΕΚΣ