Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Συνέλευση του «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ενάντια στα μνημόνια» τη Δευτέρα 8 Φλεβάρη, στις 5.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ κλιμακώνουμε με απεργίες διαρκείας  ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ


Συνέλευση του «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ενάντια στα μνημόνια» τη Δευτέρα 8 Φλεβάρη, στις 5.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες των απεργών, που  πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας και όλων των πόλεων σε όλη την Ελλάδα σε  μια από τις μεγαλύτερες πανεργατικές απεργίες των τελευταίων χρονών. Νέκρωσαν από το πρωί όλοι οι χώροι δουλειάς, οργανώθηκαν περιφρουρήσεις και από νωρίς άρχισαν να γεμίζουν οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων.

Οι εργαζόμενοι έστειλαν καθαρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζουν οι υπουργοί  με το κουαρτέτο, δεν θα περάσει. Η δύναμη που θα τους σταματήσει φάνηκε στις απεργιακές συγκεντρώσεις με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο, οι μηχανές της εργατικής τάξης μπήκαν μπροστά και έχουν συνέχεια.


Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες αντιφασίστες απεργούς, που πέταξαν έξω από την συγκέντρωση στο Σύνταγμα,  ομάδα φασιστών που προσπάθησε να παρεισφρήσει σε μπλοκ αγροτών και να προβοκάρει τη συγκέντρωση. 

Καταδικάζουμε την αστυνομική  βία ενάντια στους διαδηλωτές, και δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα να αποθαρρύνουν κανένα εργαζόμενο από την απεργία και τη διαδήλωση μέχρι να σταματήσουμε το ασφαλιστικό - σφαγείο που ετοιμάζουν.

Με την ορμή και τη δύναμη από την επιτυχία της απεργίας, συνεχίζουμε για να κλιμακώσουμε με απεργίες διαρκείας, μέχρι τη νίκη. Ήδη η ΠΝΟ με πρωτοπόρους τους ναυτεργάτες και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, έχουν αποφασίσει ότι με την κατάθεση του νομοσχέδιου στη βουλή ξεκινάνε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Αυτό είναι το πνεύμα που πρέπει να κυριαρχήσει σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε σωματείο, σε κάθε κλάδο.

Η συνέχεια όμως, είναι και οι μάχες ενάντια  στις ιδιωτικοποιήσεις. Η κυβέρνηση προχωράει το ξεπούλημα του ΟΛΠ στην Cosco, και οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια προσανατολίζονται για 48ωρη απεργία την επόμενη. Επίσης οι δεσμευτικές προσφορές για την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΤΥ (του ΟΣΕ) ανοίγουν στις 17 Φλεβάρη και οι σιδηροδρομικοί προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις και συγκέντρωση εκείνη την ημέρα στο ΤΑΙΠΕΔ.

Επόμενο βήμα για να οργανώσουμε την προοπτική της απεργίας διαρκείας και την στήριξη των αγώνων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, είναι η συνέλευση του «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ενάντια στα μνημόνια» την Δευτέρα 8 Φλεβάρη, στις 5.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.