Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Παρέμβαση των ΜΑΤ στην απεργία στη SKOT A.E. (vid)


..αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στη SKOT A.E. στη Μάνδρα Αττικής, ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης 20/1/2016 στις 5πμ δύο κλούβες των ΜΑΤ και πέντε περιπολικά της αστυνομίας, πραγματοποίησαν παρέμβαση που σύμφωνα με την καταγγελία του σωματείου εργαζομένων, της ομοσπονδίας εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας και του εργατικού κέντρου Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής, έγινε «με μοναδικό σκοπό να φυγαδεύσουν στην ουσία τους επτά (7) απεργοσπάστες».




Στην ίδια καταγγελία οι εργαζόμενοι τονίζουν πως: «Αντίθετα παράνομα ο εργοδότης δεν καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους απεργούς στους οποίους οφείλει μισθούς ενός μήνα ενώ έχει εξοφλήσει τους απεργοσπάστες.
Οι μαύρες μεθόδους που ακολουθεί η Διοίκηση της SKOT στην προσπάθειά της να διαλύσει το Σωματείο, δεν θα περάσουν. Όλα τα συνδικάτα ενωμένα θα αντιμετωπίσουν τις φασιστικές ενέργειες της Διοίκησης της εταιρείας.

Καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας να συνειδητοποιήσουν, ότι με τα ΜΑΤ, δεν λύνονται τα εργασιακά προβλήματα.
Η επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες εργάτριες και οι τραυματισμοί που υπήρξαν, δεν τιμά ούτε την αριστερή κυβέρνηση, ούτε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Καλούμε για υστάτη φορά, το Υπουργείο Εργασίας να αναλάβει την ευθύνη του».

H απεργία στηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και οι οργανώσεις που τους εκπροσωπούν σχολιάζουν πως: «Είναι τραγικό να κατηγορούνται οι εργαζόμενοι για άνομες συμπεριφορές ενώ απεναντίας ο εργοδότης να μην δέχεται καμία συνέπεια για τις παράνομες πράξεις του. Αλήθεια, ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων;

Ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη για την παράνομη απόλυση του εργαζόμενου, που μοναδικό στόχο είχε την διάλυση του Σωματείου;
Ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη για το διαχωρισμό που γίνεται μεταξύ μελών του Σωματείου και στους ελάχιστους απεργοσπάστες (φίλους τους εργοδότη);

Ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη όταν μετά από επτά ημέρες απεργίας και συγκρούσεων, η Επιθεώρηση Εργασίας δεν προγραμμάτισε ακόμα, να συζητηθεί η εργατική διάφορα για τις παρανομίες του εργοδότη».

Tέλος στην ανακοίνωση των συνδικάτων επισημαίνεται πως » ο αγώνας των εργαζομένων της «SΚΟΤ» είναι ενωτικός και δίκαιος με μοναδικό στόχο τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια και αυτές οι λέξεις δεν σβήνουν με τα ΜΑΤ. Ο αγώνας συνεχίζεται».