Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Mεγάλο διπλό του Διαγόρα μέσα στη Λαμία 0-2 τις Νηρηίδες Φθίας



 ...αναδημοσίευση από το www.efthtia.gr...

Χωρίς βαθμό για τρίτο ματς έμειναν οι Νηρηίδες Φθίας

 Γράφτηκε από τον/την Κώστας Αποστολόπουλος

Ανώτερος ο Διαγόρας Ικαρίας νίκησε δίκαια σήμερα στο Δημοτικό γήπεδο Ροδίτσας τις Νηρηίδες Φθιώτιδας με 2-0, σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Γυναικών της ΕΠΟ.

 Το παιχνίδι ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, η οποία θα ολοκληρωθεί τη μεθεπόμενη Κυριακή με τη διεξαγωγή του άλλου αγώνα στο γήπεδο του Ζωγράφου. Έγινε πάνω σ' ένα κακό αγωνιστικό χώρο και δεν βοήθησε τις παίκτριες των δύο ομάδων να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Οι γηπεδούχες έχοντας αρκετές απουσίες, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Διαγόρα, αν και πάλεψαν μέχρι το τέλος για ένα θετικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι κορυφαία των Νηρηίδων ήταν η 21χρονη Μόρφω Μπούκη που αγωνίστηκε αναγκαστικά κάτω από τα δοκάρια και είχε πολλές σωτήριες αποκρούσεις κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Από την άλλη πλευρά οι Ικαριώτισσες, που είχαν και αρκετούς οπαδούς στο πλευρό τους, έδειξαν πιο δυνατές, πιο έτοιμες κι έφτασαν άξια στη νίκη καθοδηγούμενες από την 15χρονη Αληθινή-Χαρούλα Κουτσού που πέτυχε και τα δύο τέρματα, ενώ είχε άλλες 4 εκπληκτικές ευκαιρίες (25', 40', 44', 77') που απεσώβησε η Μπούκη! Επίσης οι νικήτριες είχαν πολύ καλές στιγμές με τις Ε. Κατέχη (9'), Κ. Κατέχη (69'). Οι Νηρηίδες που αγωνίστηκαν φιλότιμα και προσπάθησαν μέχρι το τέλος για να πάρουν το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα, πλησίασαν στο γκολ με την Κωνσταντινίδη (21', 32', 67').


Ο Διαγόρας προηγήθηκε στο 48' όταν η Κουτσού μπήκε στην περιοχή, απέκρουσε αρχικά η Μπούκη και στη συνέχεια με προβολή η ίδια έγραψε το 0-1. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 87΄ πάλι από την Κούτσου που εκμεταλλεύτηκε λάθος των Νηρηίδων έφυγε ταχύτατα προς την εστία και πλάσαρε εύστοχα την Μπούκη...0-2.

Εύκολο έργο είχε ο Δημήτρης Κουφογιάννης (Νικογιάννης Τσιπούρας-Ζάφη Κουτρόγιαννου) από τη Φωκίδα. Κίτρινες: Μουκάζη 27', Μπισμπιρούλα 85'

ΝΗΡΗΙΔΕΣ ΦΘΙΑΣ (Βίκη Σκαρλάτου): Μπούκη, Θωμά (46' Μπισμπιρούλα), Τσινιάρου, Κατσαούνου, Τσούτσικα, Πανταζή (27' λ.τρ. Μουκάζη), Τσιλοφύτη (46' Τσίτσιου), Μαστρογιάννη, Παπαγεωργίου, Κωνσταντινίδη, Οικονομοπούλου.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΑΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ (Σαράντος Καρίμαλης): Μ. Καρίμαλη, Καστανιά, Ι. Καρίμαλη, Καρακότα, Μαλλέ, Καραγιαννάκη, Κουτσού, Καρούτσου (50' Α. Καρίμαλη – 79' Στρούπα), Παπαϊωάννου (89' Γενούζου), Ε. Κατέχη, Κ. Κατέχη.


...και μερικές φωτο από την ιστοσελίδα της Ικαριακής Ραδιοφωνίας...