Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Παλαί Γαλατσίου: H τοπική κοινωνία το διεκδικεί όπως ήταν και οι αρχικές δεσμεύσεις πριν την κατασκευή του

 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Επανέρχεται το θέμα της αξιοποίησης του Παλαί Γαλατσίου από την τοπική κοινωνία, μετά την ανάπαυλα της εορταστικής περιόδου, η οποία όμως δεν ήταν ανέφελη. Αρχικά πρέπει να θυμίσουμε την πρόσφατη (14/12/2015) μεγάλη κινητοποίηση των Δήμων Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας, αλλά και τοπικών φορέων και αθλητικών σωματείων, που μπήκαν στο χώρο, τον οποίο είχε προς αξιοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ.



Το www.ert.gr γι” άλλη μια φορά ήταν εκεί και κάλυψε το θέμα δημοσιογραφικά και φωτογραφικά αλλά και ραδιοφωνικά με συνδέσεις με την ΕΡΑ Σπορ.  Επίσης αναγκαία υπενθύμιση η δέσμευση των κυβερνήσεων που είχαν αναλάβει την κατασκευή του, ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 θα δοθεί στην τοπική κοινωνία και τους συλλόγους της που ασφυκτιούν στο μικρό κλειστό γήπεδο του Άλσους Βεΐκου που δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.

Στη συνέχεια ακυρώθηκαν από κινητοποιήσεις των Δήμων και των φορέων της περιοχής, σχέδια για δημιουργία νέου Mall και ακολούθως ενδιαφέρθηκε η ΑΕΚ για να στεγάσει μελλοντικά τα τμήματά της, που είναι και η τελευταία εξέλιξη.

palai2-864x400_c

Μετά την πρόσφατη κινητοποίηση των Δήμων, ο Δήμος Γαλατσίου έκανε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του 2015 μέσα στο Παλαί, το οποίο καθάρισε, καθώς από την πολυετή αχρηστία και τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού προσφύγων, ήταν σε κακή κατάσταση, ενώ άρχισαν στα βοηθητικά γήπεδα – χώρους προπονήσεις τμημάτων γυμναστικής με την ανοχή του ΤΑΙΠΕΔ.
Μέσα στις γιορτές μπήκε λουκέτο και τα σωματεία της περιοχής, έμειναν αποκλεισμένα από την πρόσβαση στο χώρο, ενώ ενημερώθηκαν ότι το STOP προήλθε από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου(ΕΤΑΔ ΑΕ)

Αποτέλεσμα ήταν να θορυβηθεί η τοπική κοινωνία και όπως αναφέρει η «Κίνηση φορέων και πολιτών Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας και Ε΄δημοτικής κοινότητας του Δήμου Αθηναίων για τη διάσωση της ολυμπιακής εγκατάστασης Γαλατσίου – Παλαί», καλεί σε σύσκεψη την Πέμπτη 14 Iανουαρίου στις 8 μ. μ. στο Δημαρχείο Γαλατσίου, με θέμα τα επόμενα βήματά της.

Πηγή φωτο: www.ert.gr

Σχετικές ειδήσεις:

Δημοτικό συμβούλιο μέσα στο Παλαί και καθαριότητα του χώρου από το Δήμο Γαλατσίου

Παλαί Γαλατσίου: «Στο πόδι» οι Δήμοι Γαλατσίου & Νέας Ιωνίας με τη μαζική συμμετοχή κατοίκων και φορέων (pic)

Κατάληψη στο Παλαί Γαλατσίου ανακοίνωσαν για την Κυριακή 13/12 οι Δήμοι Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας

Αντιδράσεις τοπικών φορέων για τις δηλώσεις Σ. Κοντονή για το Παλαί Γαλατσίου

Δήμος Γαλατσίου: Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο να μείνει δημόσιος χώρος πολιτισμού και αθλητισμού