Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Αθλητική ενημέρωση




Η Νέα Ιωνία δείχνει να έχει εξασφαλίσει την παραμονή σε μία μεταβατική χρονιά, αφού πρέπει να προσαρμοστεί (αθλητικά, οργανωτικά, οικονομικά) στο νέο περιβάλλον της Α΄ ΕΠΣΑ μετά από χρόνια στη Δ΄ Εθνική και ακολούθως στη Γ΄.

Το Σάββατο πήρε λευκή ισοπαλία εκτός έδρας στη Διάνα Ηλιούπολης και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Ήφαιστο Περιστερίου, από τον οποίο στον πρώτο γύρο είχε χάσει 3-2 σε ένα παιχνίδι θρίλερ.

 Η Ελευθερούπολη κέρδισε εντός έδρας στο δημοτικό στάδιο Νέας Ιωνίας τον Γκυζιακό με 2-1 (1-0, 1-1-, 2-1) και συνεχίζει να βρίσκεται στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας της Β΄ ΕΠΣΑ στον τρίτο όμιλο. Την επόμενη αγωνιστική πάει στο γειτονικό Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει τον Ερμή Ειρήνης Ειρακλείου.

Η Αλσούπολη στον ίδιο όμιλο (κέρδισε εκτός έδρας 0-1 την ομάδα που φέρει το όνομα του Εθνικού Αστέρα, που επί της ουσίας έχει διαλυθεί προ ετών) είναι πιο χαμηλά και το άλλο Σάββατο φιλοξενεί τον Απόλλωνα Χαλανδρίου.

Το πρωί της Κυριακής ο τυπικά γηπεδούχος Αστέρας Εξαρχείων στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας,  υποδέχτηκε το Καλαμάκι και το κέρδισε με 1-0 (οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, οι Εξαρχειώτες προηγήθηκαν στο 7΄).

Όπως πάντα ευφάνταστοι στη συνθηματολογία οι φίλοι του Αστέρα και φυσικά με τα αντιφασιστικά συνθήματα να μην λείπουν και μπράβο τους. Την άλλη βδομάδα ο Αστέρας αν δεν πάει… ΓΑΔΑ, τότε θα πάει στην Πέρα Κλουμπ.



Μεσημέρι Κυριακής στο δημοτικό στάδιο Νέας Ιωνίας, ο τυπικά γηπεδούχος Θρίαμβος υποδέχτηκε το πρωτοπόρο Αιγάλεω για τον πρώτο όμιλο της Α΄ ΕΠΣΑ. Το Αιγάλεω στο δεύτερο ημίχρονο με δύο πέναλτι κέρδισε με 0-2 και αξίζει να σημειωθεί ότι είχε πολύ κόσμο στο πλευρό του.
Κλασσικό ντέρμπι των δυτικών συνοικιών σε άλλες γεωγραφικές συντεταγμένες, με εντάσεις, διαμαρτυρίες και "ζωντανή" κερκίδα.

Φωτο αγώνα δεν έχει, αφού ο παρατηρητής της ΕΠΣΑ μας έκανε σύσταση να μην βγάζουμε. Τυπικά είναι εμπορικό προϊόν, αλλά για να τα λέμε όλα, ούτε στα πληροφοριακά δελτία της ΕΠΣΑ αναγράφεται ο περιορισμός – σε αντίθεση με το παρελθόν – και θα πρέπει να διαχωρίζεται η εμπορική χρήση από τη μη εμπορική. 

Θεωρητικά όλα αυτά, εμείς πειθαρχούμε στους κανόνες, όπως κάνουμε πάντα, γιατί θέλουμε να υπάρχουν, μέχρι να αντικατασταθούν από πιο λειτουργικούς. 

Οπότε από τούδε και στο εξής σηματάκια ομάδων και μη αγωνιστικές φωτο όπως οι πανηγυρισμοί των Εξαρχειωτών με τους φίλους τους, μετά τη λήξη του αγώνα και την κερκίδα στον αγώνα του Αιγάλεω. Η φωτογραφική μηχανή αρά πόδα και στα πάνω τους το μπεγλέρι και ο φραπές, εκτός βέβαια των περιπτώσεων που χρεωνόμαστε αγώνα για την ΕΡΑ Σπορ, όπου το μπεγλέρι αντικαθίσταται με το μπλοκάκι.

Το Σάββατο ο ΟΦΝΙ στο γυναικείο χάντμπολ νίκησε τον ΠΑΟΚ με 29-27 και πήρε προβάδισμα για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1 γυναικών. Έρχεται και το final 4 του κυπέλλου χάντμπολ γυναικών, όπου ο ΟΦΝΙ διεκδικεί να επαναλάβει την περυσινή κατάκτηση.

Την Κυριακή ο Απόλλωνας Σμύρνης υποδέχεται για τη Γ΄ Εθνική του μπάσκετ την ΕΣΚΔ Νέας Ιωνίας, που στον πρώτο γύρο τον είχε κερδίσει, αλλά από τότε ο Απόλλωνας είναι πρώτος στη βαθμολογία και οι Ιωνιώτες στα χαμηλά πατώματα.

Ακριβώς δίπλα ο ποδοσφαιρικός Απόλλωνας στις 6μμ υποδέχεται τον Πανσερραϊκό.