Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ο ακτιβισμός κάνει καλό στην Υγεία - Το πολύ διαδίκτυο βλάπτει




Μερικές στιγμές αναρωτιέμαι αν τελικά «το αξίζαμε το μνημόνιο», με όλα αυτά που διαβάζω κάθε τρεις και λίγο, αφού οι τροϊκανοκουαρτετονιακοί και οι κυβερνώντες, βρίσκουν γόνιμο έδαφος για να τα κάνουν. Καταλήγω πως η σκέψη μου είναι απαράδεκτη, αλλά δυστυχώς οι αφορμές που την τροφοδοτούν και την επαναφέρουν έρχονται και ξανάρχονται. Ιδού οι τελευταίες:


Αρχικά διάβασα κάποια σχόλια για την τελευταία κινητοποίηση των απλήρωτων του mega στην οποία είχα πάει και ο ίδιος για συμπαράσταση και διαπίστωσα ότι ήμουν ο μοναδικός δημοσιογράφος. Να πω ότι πήγα γιατί ένα χρόνο πριν «ήμουν σαν κι αυτούς» με το λοκ άουτ της Ελευθεροτυπίας και τη μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων, ενώ πολλοί εξ αυτών των απλήρωτων ήταν συμπαραστάτες στον αγώνα ενάντια στο «μαύρο» της ΕΡΤ. 

Πήγα λοιπόν γιατί δεν ξεχνάω ποτέ και τίποτα, ανταποδίδω και τα καλά και τα κακά και θυμάμαι και ποιοι λείπουν και ποιοί είναι παρόντες στις σημαντικές στιγμές της ζωής μου. Στα σχόλια, για να επανέλθουμε στον ηλεκτρονικό πόλεμο, γινόταν η σκέψη «το mega έχει ειδησεογραφικό πρόγραμμα από παραπληροφόρηση έως συκοφαντία των κοινωνικών αγώνων, άρα καλά να πάθουν και μένουν απλήρωτοι».

Και λέω τώρα εγώ χωρίς να μπω στην ουσία του συλλογισμού ότι όποιου δεν μας αρέσει η άποψη δεν μας νοιάζει αν καταστρατηγείται η όποια εργατική νομοθεσία έχει απομείνει, ότι οι απλήρωτοι του mega δεν ήταν το ειδησεογραφικό τμήμα του καναλιού, αλλά εργαζόμενοι σε εξωτερικές παραγωγές, δηλαδή η τιμωρητική σκέψη όσων εξέφραζαν τα σχόλια του είδους «καλά να πάθουν», είναι επί του πρακτέου ότι αν δεν μας αρέσει ο πχ Πρετεντέρης τότε καλά να πάθουν και να μείνουν απλήρωτοι οι κομπάρσοι, ο σκηνοθέτης, οι τεχνικοί και όσοι άλλοι εργάζονται σε εταιρίες ΕΚΤΟΣ mega και γυρνάνε σήριαλ. Γιατί αυτοί ήταν οι απλήρωτοι που κινητοποιήθηκαν και όχι οι ευρισκόμενοι στο μισθολόγιο του καναλιού.

Αλλά όποιος δεν πάει στις κινητοποιήσεις και αναμασάει την όποια παπάρα σκοπίμως ή από άγνοια αναρτούν άλλοι σε FB/TW/BLOGS, αυτά παθαίνει. 
Δεν έχει εμπειρία και ενημέρωση δια ζώσης και την πατάει.

Αλλά είπαμε: ΑΗΤΤΗΤΟΙ!! Εξαιρούνται βέβαια όσοι κρυμμένοι στο φερετζέ του διαδικτύου, το κάνουν κατ εντολή του εργοδότη, οπότε «είναι πολλά τα λεφτά Άρη», που έλεγε και ο Κούρκουλος σε μια ταινία. 

Δεύτερο σχόλιο: είδα κριτικές ότι η ιστοσελίδα της ΕΡΤ δεν έκανε είδηση την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το ασφαλιστικό, αλλά να που την έχει κάνει http://www.ert.gr/me-to-asfalistiko-telionoun-ke-tous-dimosiografous-katangelli-i-esiea/

Οπότε ας μάθουμε λίγο καλύτερα την αναζήτηση στο διαδίκτυο πριν αναρτούμε πράγματα που βγάζουν λάδι τους κατηγορούμενους και «ρίχνουν» την αξιοπιστία όσων τα κάνουν, που πολλές φορές δεν το αξίζουν σε βάρος τους. 

Και διευκρινίζω ότι δεν είμαι φίλος  ούτε του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ούτε της διοίκησης της ΕΡΤ και φυσικά ούτε οι προαναφερόμενοι φαντάζομαι να νοιώθουν ότι είναι φίλοι μου. Στην ΕΣΗΕΑ είμαι μέλος και στην ΕΡΤ εργαζόμενος, αλλά από άποψη συμμετέχω στην αντικαπιταλιστική αριστερά και όχι σε πάσης φύσεως συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεργαζόμενων με αυτές (φανερά ή με κυβισθήσεις – αποστασίες), εντός των συνδικάτων ή εντός των διοικήσεων επιχειρήσεων.


Σχόλιο νο δυόμιση: Ειδικά για την ΕΡΤ, ευτυχώς υπάρχουν υπογραφές και στα ρεπορτάζ που μας αρέσουν και σε αυτά που δεν μας αρέσουν. Καλό είναι να μιλάει κανείς λοιπόν με αυτές και για αυτές χωρίς να ισοπεδώνει το σύμπαν. Η ανωριμότητα δεν βοήθησε ποτέ να πάει κάτι προς τα μπροστά. Να κατηγορούμε, αλλά ταυτόχρονα να δείχνουμε – προτείνουμε και τι μας αρέσει.


Σχόλιο νο 3: Στα πολλά mediaka και παραmediaka σχόλια, αναρτήσεις, δημοσιεύματα των ημερών, ΔΕΝ είδα και πολλά για την εξέλιξη της δίκης του πρώην προέδρου της ΕΤΕΡ. Λογικό εν μέρει, γιατί ήμουν εκεί και δεν είδα και πολλούς από τη δημοσιογραφική πιάτσα, άρα για πράγματα που δεν ξέρεις δυσκολεύεσαι να γράψεις. Όσοι/ες δεν ήταν ή τουλάχιστον η πλειοψηφία τους, πιστεύω πως σίγουρα με την καρδιά τους θα επιθυμούσαν το σταμάτημα της δίωξης. Πώς θα φαινόταν αν έβγαιναν σχόλια του τύπου «όσοι δεν ήρθαν δια της αποχής τους στήριξαν το φυγόδικο Κυριακίδη»;

Θα ήταν άδικο και θα λειτουργούσε ανασταλτικά για τη συμμετοχή τους στην επόμενη κινητοποίηση που θα υπάρξει σύντομα. Αφήστε λοιπόν τον «ακτιβισμό του πληκτρολογίου» διότι σέρνονται και σύνδρομα του καρπιαίουσωλήνα και του παγωμένου ώμου, καθώς και θηλώματα και ανακαλύψτε τον ακτιβισμό του δρόμου, είναι και πιο αποτελεσματικός και πιο υγιεινός από το καθισιό στο πληκτρολόγιο, γιατί κινείται και το υπόλοιπο σώμα.