Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΣΕΝΙ: Όχι στις μετακινήσεις των αγροτικών γιατρών του νοσοκομείου μας

Λίγες μόνο μέρες μετά την κινητοποίηση στην Αθήνα για το νοσοκομείο και γενικά για το θέμα της Υγείας. Διαβάστε την ανακοίνωση:




ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΙΚΑΡΙΑΣ

ΙΚΑΡΙΑ, 16-12-2015

Αρ. πρωτ. 242

προς: 2η ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΑΙΓΑΙΟΥ

κοιν: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΝ-ΚΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Θέμα: Μετακίνηση αγροτικών γιατρών από το ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας στο ΠΠΙ Φούρνων

Με το παρόν σας δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην με αρ.πρωτ ΔΑΑΔ 50113/25611 απόφασή σας για μετακίνηση των αγροτικών γιατρών Κρανιά Ιφιγένειας, Χατζηκωνσταντίνου Συμέλας και Γρηγοράκη Λεωνίδα στο ΠΠΙ Φούρνων, έχοντας την σύμφωνη γνώμη των παραπάνω 3 γιατρών και ανάλογη απόφαση αντίθεσης του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, την οποία και επισυνάπτουμε.

Η απόφαση αυτή είναι παράνομη, αυθαίρετη και καταχρηστική, αντιβαίνουσα στις διατάξεις του άρθρου 26 του Νόμου 2519/1997 που προβλέπει ότι «δεν μετακινούνται κατά οιονδήποτε τρόπο από τη θέση τους κατά τη διάρκεια της 1ης θητείας τους».

Η απόφαση αυτή -εκδοθείσα και κοινοποιηθείσα μάλιστα «στο παρά 1’»- αποτελεί μνημείο της λογικής των λύσεων-μπαλώματα, που καλύπτουν ένα κενό δημιουργώντας ένα άλλο, και δεν αποτελεί μάλιστα προσωρινό μέτρο αλλά στην ουσία έναρξη κάλυψης με ορίζοντα μηνών. Αναπαράγει και καλλιεργεί την λογική του να νιώθουν ικανοποιημένοι οι κάτοικοι απ’ την παρουσία 1 ανειδίκευτου γιατρού ενώ παραμένουν κενές 3 θέσεις αγροτικών και 1 θέσης Γενικού Γιατρού σε Φούρνους και Θύμαινα. Μάλιστα την ίδια στιγμή διορίζονται επικουρικοί Γενικοί Γιατροί σε ΚΥ της Αττικής και έχουμε κουραστεί να ακούμε εξαγγελίες για κάλυψη των άγονων και μη εχόντων ζήτηση ΠΙ με την συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ή για παροχή οικονομικών κινήτρων που όμως δεν χορηγούνται.

Σας επισημαίνουμε επίσης τα εξής:

    Την διατάραξη απ’ την απόφαση αυτή της της λειτουργίας του ΓΝ – ΚΥ ΙΚΑΡΙΑΣ, ιδιαίτερα στο εφημεριακό πρόγραμμα, καθ’ότι η απομάκρυνση των 3 γιατρών αποδυναμώνει περαιτέρω το ήδη αποδυναμωμένο νοσοκομείο, στο οποίο αντιμετωπίζονται τα σοβαρά περιστατικά όλης της περιοχής, των Φούρνων συμπεριλαμβανομένων.
    Την απουσία ειδικού ιατρού από τη νησί των Φούρνων, παρ΄ότι υπάρχει κατειλημμένη θέση ειδικευμένου Γενικού Ιατρού που δεν βρίσκεται στη θέση του.
    Την επιλογή μετακίνησης ιατρού από μια θέση μη άγονη (ως προς τα μέχρι τώρα χορηγούμενα κίνητρα) σε μια άγονη.

Επιθυμία και προσπάθειά μας είναι να καλυφθούν πραγματικά οι ανάγκες σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, με την παροχή στους κατοίκους της περιοχής της περίθαλψης που δικαιούνται, όμως, με λύσεις νόμιμες, μόνιμες, ασφαλείς και ανθρώπινες τόσο για το υγειονομικό προσωπικό όσο και για τους περιθαλπόμενους και όχι με πρόχειρες λύσεις που στο τέλος όχι μόνο δεν εξυπηρετούν τη δημόσια υγεία, αλλά καταλήγουν να αποδυναμώνουν τον κεντρικό πάροχο υπηρεσιών υγείας της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα δε δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα απουσίας γιατρών απο τα ΠΙ Φούρνων, Θύμαινας και Χρυσομηλιάς .

Επιφυλασσόμενοι λοιπών ενεργειών μας (με γνωστή και πολλαπλά δεδικασμένη κατάληξη) παρέχουμε συνδικαλιστική κάλυψη στους παραπάνω γιατρούς-μέλη μας (ζήτημα για το οποίο θ’ απευθυνθούμε και σε ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ) για να μην εφαρμόσουν αυτήν την παράνομη, αυθαίρετη και καταχρηστική απόφασή σας και σας καλούμε να προχωρήσετε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επαρκή, ασφαλή και μόνιμη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των συμπατριωτών μας σε Φούρνους και Θύμαινα.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΕΓΓΑΣ                             ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΒΛΑΧΟΥ