Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Aπάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ στο Βασίλη Λεβέντη



Αγία Παρασκευή 9-12-2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΛΕΒΕΝΤΗ
Η ΠΟΣΠΕΡΤ, όπως πάντα, θα υπερασπίζει το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της, θα βγαίνει μπροστά όταν η σιωπή όλων είναι εκκωφαντική, Κυβέρνησης, Διοίκησης, σωματείων, ενώσεων, αγωνιστών υποψηφίων για το ΔΣ της ΕΡΤ κλπ, σε θέματα που την αφορούν και προσπαθούν με λοιδορίες, ψέματα και απαξίωση να  βλάψουν την εικόνα της και να απαξιώσουν τους εργαζόμενούς της.  

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, πρωτοπόρα στους αγώνες για την ΕΡΤ της κοινωνίας, τονίζει ότι οι δηλώσεις του αρχηγού της Ένωσης Κεντρώων, πολιτικού κόμματος της Βουλής, είναι απαράδεκτες, καταδικαστέες, συκοφαντικές και ταυτίζονται με τις φασίζουσες αποφάσεις του «μαύρου» που όλη η παγκόσμια κοινότητα καταδίκασε.

Πώς είναι δυνατόν να κρίνει ο κ. Λεβέντης το ρόλο και τις εκπομπές της ΕΡΤ, ιδίως τις ιστορικές – πολιτιστικές, τα ντοκιμαντέρ αλλά και τις ενημερωτικές, τις οποίες δεν γνωρίζει ;
Τον συμβούλευσε κάποιος ; ή νομίζει ότι έχει εξειδίκευση από τις δικές του εκπομπές στο κανάλι 67, που τότε θεωρούσε φασιστικό το κλείσιμό του ; (μήπως πρέπει να απαντήσει πρώτα με ποιο νόμιμο τρόπο το είχε στην ιδιοκτησία του ; με ποιο νόμιμο τρόπο το πούλησε ;)
Υπάρχει καμία σύγκριση με αυτές τις εκπομπές ,που αποκαλούσε όλους τους Έλληνες και τους πολιτικούς του αντιπάλους «ζώα, προδότες, καταριόταν να πεθάνουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους να πάθουν καρκίνο κλπ», με τις εκπομπές της ΕΡΤ ;

Κύριε Λεβέντη,
στις επόμενες επισκέψεις σας στην ΕΡΤ, ζητήστε να σας πουν την ιστορία της, το μέγεθός της, την αποστολή της και το ρόλο που μπορεί – αν την αφήσουν - να διαδραματίσει, ειδικά αυτή την περίοδο κρίσης αξιών, πολιτισμού αλλά και της οικονομικής.
Να σας πουν για τους ανθρώπους της, για την αξιοσύνη τους και τον επαγγελματισμό τους. Ζητήστε να σας πουν πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πόσοι έχουν πάθει ανήκεστες βλάβες εν ώρα υπηρεσίας.
Δεν σας επιτρέπουμε επομένως, αν δεν μάθετε, να μας κρίνετε.  

Κύριε Λεβέντη,
έχετε ζηλέψει το ρόλο του Προβόπουλου, αλλά δεν είστε Προβόπουλος. Τώρα μένει να δούμε αν είστε «λαγός»  όπως εκείνος, που …προέβλεπε μαύρες μέρες για το λαό μας αλλά και για την ΕΡΤ. Ενσπείρετε τον φόβο και τον τρόμο με αυτά που λέτε περιδιαβαίνοντας τα κανάλια, γιατί έτσι λειτουργεί σήμερα το σύστημα, ώστε να ανοίξουν οι πόρτες για την καταπάτηση και την ολοκληρωτική κατάργηση των δικαιωμάτων του λαού και των εργαζομένων.

Κύριε Λεβέντη,
μην ξεχνάτε την τεράστια αποχή στις πρόσφατες εκλογές. Γι’ αυτό και η ρήση του Πλάτωνα μας έρχεται στο νου και επικαιροποιείται «όσοι αδιαφορούν για τα κοινά, είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους πολύ κατώτερούς του».

Κύριε Λεβέντη,
μην παραγνωρίζετε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι, οι αλληλέγγυοι, η κοινωνία και η ΠΟΣΠΕΡΤ με τις άλλες ενώσεις, φορείς και σωματεία έδωσαν αγώνα, ποτισμένο με αίμα, για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές της, για την ελευθεροφωνία και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση του πολιτισμού που έχει δικαίωμα όλος ο λαός να έχει.
Σχέδια που είτε απεργάζεστε, είτε έχετε πληροφορηθεί, δεν θα γίνουν πράξη και σας το δηλώνουμε με κάθε κατηγορηματικό τρόπο.