Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Απεργούν στην Ικαρία και πάνε για διαδήλωση στη Σάμο



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ της Τρίτης 20/10
Μετά και από την τελευταία (3η κατά σειρά) κοινή συνάντηση  του συλλόγου γονέων και των μαθητών Ραχών και της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων, αποφασίστηκε η κήρυξη απεργίας για την ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων την Τρίτη 20/10/2015 και η διοργάνωση συγκέντρωσης-παράστασης διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Έχουν προηγηθεί έγγραφες διαμαρτυρίες και υπομνήματα της ΕΛΜΕ, του συλλόγου γονέων και των μαθητών καθώς και η προειδοποιητική κατάληψη του σχολείου Ραχών. Κοινή απαίτηση είναι, να καλυφθεί το κενό ΠΕ 04 με πρόσληψη αναπληρωτή, αφού όπως αποδεικνύεται κάθε άλλη εκδοχή από αυτές που υιοθετεί η διεύθυνση, όχι απλά δεν λύνει αλλά δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα. 

Διεκδικούμε την άμεση κάλυψη των κενών μουσικής και τεχνολογίας του σχολείου με προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να μην επαναληφθεί η πρωτόγνωρη περσινή κατάσταση που οι μαθητές δεν διδάχθηκαν αυτά τα μαθήματα, την κάλυψη του κενού οικιακής οικονομίας, όπως και τις σχετικές προσλήψεις καθηγητών ειδικής αγωγής.  

 Στις προσλήψεις εκπαιδευτικών θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι βάση νόμου θα πρέπει να δημιουργηθεί δεύτερο τμήμα στην Β΄Γυμνασίου.

Αντίστοιχα προβλήματα άλλωστε αντιμετωπίζουν και άλλα σχολεία της Ικαρίας και των Φούρνων και για αυτό το λόγο θα επιδιωχθεί η συνάντηση και με άλλους συλλόγους γονέων των νησιών μας, για την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της Τρίτης.

Καλούμε την ΔΙΔΕ Σάμου και την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, να αναθεωρήσουν την στάση τους και να ζητήσουν τους αναγκαίους αναπληρωτές για την κάλυψη των κενών των σχολείων. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20/10 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΣΑΜΟΥ.
ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

Ράχες 16/10/2015

ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΡΑΧΩΝ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΡΑΧΩΝ