Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Πίσω γορίλες από τα αποθεματικά μας

Κάτω τα χέρια από ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ
και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία
Τα αποθεματικά μας είναι για συντάξεις και υγεία
 και όχι για το ΔΝΤ και την ΕΚΤ!

Την Παρασκευή, 24 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε εσπευσμένα έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Μοναδικό αντικείμενο ήταν η μεταφορά των διαθεσίμων του Ταμείου σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του δημοσίου στην εξυπηρέτηση των δόσεων του ΔΝΤ και των άλλων δανειστών, όπως απαιτεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ευτυχώς, ορισμένα μέλη του συμβουλίου απέτρεψαν το μοιραίο, καθώς ζήτησαν χρόνο για να «ενημερωθούν». Ωστόσο, η απόφαση θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση. Ο κίνδυνος για τα χρήματα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (περί τα 60 – 70 εκατομμύρια ευρώ σε εμπορικές τράπεζες και άλλα 650 εκατ. στο κοινό κεφάλαιο της ΤτΕ) είναι άμεσος.
Αυτά τα χρήματα, όμως, αποτελούν τη μοναδική εγγύηση για την καταβολή συντάξεων και τις παροχές υγείας χιλιάδων εργαζομένων στα ΜΜΕ. Κανείς δεν έχει δικαίωμα – υπακούοντας στις επιταγές των μνημονιακών νόμων και του προϋπολογισμού – να απλώσει χέρι στον ιδρώτα μας. Κανείς δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε νέο «κούρεμα» των αποθεματικών μας.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις στα ΜΜΕ πρέπει να πάρουν άμεσα θέση, να καταγγείλουν τη νέα κλοπή και να την αποτρέψουν. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, όμως, είναι αυτοί που οφείλουν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να κινητοποιηθούν, να σώσουν ό,τι έχει απομείνει, αλλά και να διεκδικήσουν πίσω όσα εκλάπησαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με το PSI, αλλά και τους εργοδότες με τις απολύσεις.

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!
ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό
ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)