Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Κούρεμα με άψογη διαιτησία…



...αναδημοσίευση από την Ικαριακή Ραδιοφωνία...


Kουρείο διαφορετικό από τα άλλα, διατηρεί ο παλαίμαχος διαιτητής Βασίλης Στεφανίδης στη Νέα Ιωνία. Όταν τυχαία μπήκα μέσα για κούρεμα, μου ήρθε στο μυαλό η παλιά διαφήμιση του «κολλημένου με τη μπάλα», που κούρευε το μαλλί του και το έβαφε σαν μπάλα ποδοσφαίρου.

Προφανώς η ποδοσφαιροκουβέντα κυριαρχεί εντός του κουρείου και είναι αναπόφευκτο (ο από οικογενειακή παράδοση και στο επάγγελμα του κουρέα –  το κουρείο λειτούργησε αρχικά το 1950 από το θείο του – και στην ενασχόληση με τη διαιτησία, είναι φίλος της ΑΕΚ), ενώ η τεράστια συλλογή λαβάρων, αναμνηστικών, φωτογραφιών, κασκόλ, μπρελόκ και γενικά αντικειμένων που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον.
Να σημειωθεί ότι η προέλευση όλου αυτού του υλικού, προέρχεται από όλες τις κατηγορίες του αθλήματος, ενώ εκτός από την Ελλάδα, υπάρχουν αναμνηστικά, φανέλες, λάβαρα, κλπ και από το διεθνή χώρο.
Η συστηματική συλλογή και αρχειοθέτηση υλικών, σε κάθε θεματικό πεδίο, δείχνει εκτός από αγάπη και μεράκι για τη θεματική με την οποία ασχολείται ο κάθε συλλέκτης και εύρος γνώσεων, καθώς δεν μπορεί να συντηρηθεί και να επεκταθεί η οποιαδήποτε συλλογή, χωρίς ο αρμόδιος «να το κατέχει» από άποψη, συγκρότηση και επιλογή.
Να ρίξουμε και την ιδέα: Μήπως πρέπει οι ανά την Ελλάδα συλλέκτες, να αξιοποιηθούν από τις αθλητικές αρχές για να φτιαχτούν και αθλητικά μουσεία?
Επιλογή που θα την υποστηρίζαμε και θα την ενισχύαμε με κάθε τρόπο.
Νάσος Μπράτσος