Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Εκλογολογίες και μπουρδουκλώματα


φωτο από τις εκλογές του 2012


Toυ Κουτρούλη ο γάμος γίνεται στο διαδίκτυο με τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις εκλογές της 25ης Γενάρη. Ένα διαδικτυακό λάθος και συγκεκριμένα η ανάρτηση σε ιστοσελίδα (την οποία αντέγραψαν μαζικά αρκετές άλλες και η σύγχυση γενικεύτηκε) των ψηφοδελτίων των εκλογών του Μαΐου του 2012, σαν τα ψηφοδέλτια του 2015 για όλα τα κόμματα και τους συνδυασμούς, έκανε την πολιτική και δημοσιογραφική πιάτσα άνω-κάτω, μέχρι να διαπιστωθεί το πρόβλημα.

Σε ό,τι με αφορά, αν και δεν είμαι υποψήφιος στις εκλογές, η δημοσίευση ότι είμαι υποψήφιος στο νομό Σάμου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (το είχα πράξει το 2012), μεταφράστηκε σε αρκετά τηλέφωνα, κυρίως φίλων από την Ικαρία, τους οποίους μέχρι το διαδικτυακό λάθος, τους είχα ενημερώσει, αφού με ρώταγαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι δεν κατεβαίνω, λόγω μεγάλης πίεσης τόσο έκτακτων καταστάσεων σε οικογενειακό επίπεδο, όσο και στήριξης των βαρδιών στο ertopen, που αποτελεί αυτή την περίοδο το κύριο «μετερίζι» από το οποίο συμβάλλω από τη μέρα του «μαύρου» στην ΕΡΤ, στη συλλογική προσπάθεια ανατροπής των τροϊκανών και προβολής των κοινωνικών αντιστάσεων.

Η αποδοχή της πρότασης που πράγματι έγινε να είμαι υποψήφιος στο νομό Σάμου και σε αυτές τις εκλογές, θα σήμαινε απομάκρυνση από την Αθήνα και εγκατάλειψη της συμμετοχής στο ertopen σε ένα κρίσιμο διάστημα, άρα δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την πλευρά μου. Τον αγώνα στην ΕΡΤ θα τον πάω μέχρι (του όποιου) τέλους. Ή θα κερδίσουμε, ή θα πεθάνουμε όρθιοι και μαχόμενοι, παίρνοντας μαζί μας όσους μπορούμε από την αντίπαλη πλευρά. "Αποσπάσεις" και "μετατάξεις" δεν υπάρχουν ούτε καν για τις εκλογές.

Προφανώς και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, στηρίζω και ψηφίζω ΑΝΤΑΡΣΥΑ με βάση το σκεπτικό που εκφράζει η επισυναπτόμενη ανακοίνωση:
 

Ανακοίνωση ΣΕΚ: Ψηφίστε - στηρίξτε ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ψηφίστε - Στηρίξτε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
Για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας λεηλάτησαν
Για να κάνουμε την ανατροπή Aντικαπιταλιστική

Η κατάρρευση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι πρόωρες εκλογές στις 25 Γενάρη ανοίγουν το δρόμο για μια μεγάλη ανατροπή. Για να μαυρίσουμε μαζικά τους ΣαμαροΒενιζέλους και να ξεφορτωθούμε τα Μνημόνια και όλους αυτούς που μας τα φόρτωσαν: τραπεζίτες, ΕΕ και ΔΝΤ.
Αυτή η κατάρρευση και οι δυνατότητες που ανοίγει δεν έπεσαν από τον ουρανό. Είναι καρπός των αγώνων που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια με τις 32 Πανεργατικές Απεργίες, με τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια,και την ΚΕΕΡΦΑ, με το κίνημα στις Πλατείες, με τη αντίσταση στις επιστρατεύσεις, στις «αξιολογήσεις», στα ΜΑΤ και στους «ξαφνικούς θανάτους» όπως στην ΕΡΤ.
 Έτσι ρίξαμε τις κυβερνήσεις του Καραμανλή το 2009, του Παπανδρέου το 2011, του Παπαδήμου το 2012 και τη σημερινή.


Όλα αυτά πρέπει να τα θυμηθούμε τώρα που πάμε να ψηφίσουμε. Θυμηθείτε ποιους είχατε στο πλευρό σας σε κάθε αγώνα.


Γιατί μαζί με την ψήφο, θα χρειαστεί να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, με απεργίες και κινήματα για να αντιμετωπίσουμε τους εκβιασμούς των Τροϊκανών και των αφεντικών τους. Από τώρα απειλούν ότι άμα χάσουν τις εκλογές, θα οργανώσουν φυγή κεφαλαίων για να υποτάξουν την επόμενη κυβέρνηση.

Κοινός αγώνας
Δεν χωράει κανένας συμβιβασμός, κανένας «διάλογος» και παζάρια με αυτούς τους εκβιαστές. Χρειαζόμαστε δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά, δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κοινό αγώνα όλων των εργατών και της νεολαίας σε όλα τα καυτά μέτωπα που έχουμε μπροστά μας.

. Το πρώτο είναι το μέτωπο ενάντια στα Μνημόνια. Το τρίπτυχο διαγραφή του χρέους, ρήξη με ευρώ-ΕΕ, κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο είναι η ολοκληρωμένη απάντηση σε αυτούς που σπέρνουν τη φτώχεια για «να γίνει βιώσιμο το χρέος». Μέσα στα πέντε χρόνια του Μνημόνιου οι τραπεζίτες ρούφηξαν για τόκους λεφτά ίσα με έναν ολόκληρο προϋπολογισμό. Τα χαράτσια μιας ολόκληρης χρονιάς πήγαν κατευθείαν στις τσέπες τους. Καιρός είναι να μπει τέρμα και δεν θα στηριχτούμε στην καλή θέληση του κάθε Ντράγκι και του κάθε Γιούνκερ ότι τάχα «θα σεβαστούν τη δημοκρατία και τη θέληση του ελληνικού λαού». Πρέπει να ετοιμαζόμαστε να επιβάλουμε το δίκιο μας με τη συλλογική δύναμη των εργατών.


. Το δεύτερο είναι ένα κίνημα επιστροφής όλων των απολυμένων στις δουλειές τους. Κοινή δράση για να ανοίξουν όλα τα κλειστά εργοστάσια και υπηρεσίες και να μπουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο, οι καθαρίστριες στα υπουργεία, οι εργάτες της Κόκα-κόλα, του Σκαραμαγκά, των Τσιμέντων Χαλκίδας στα εργοστάσιά τους, οι σχολικοί φύλακες και οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα τοπικά ΙΚΑ και στα νοσοκομεία. Η αριστερά δεν πρέπει να έχει στο πρόγραμμά της «κίνητρα» προς τους καπιταλιστές για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Πρέπει να στηρίζει τον κόσμο που θα μπει μέσα και θα ανοίξει όλα αυτά που έκλεισαν ή ξεπουλήθηκαν από την τρόικα και τα αφεντικά.


. Τρίτο, δυνατό αντιφασιστικό κίνημα. Για να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής, να πάνε ισόβια στη φυλακή οι δολοφόνοι των ταγμάτων εφόδου, να ξηλώσουμε όλους τους «Μπαλτάκους» που τους κάλυπταν και τους καλύπτουν στην Αστυνομία, στα Δικαστήρια, στο Στρατό, στα εφοπλιστικά γραφεία. Να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο ότι οι δολοφόνοι νεοναζί θα το παίζουν ξανά «νόμιμο πολιτικό κόμμα» και θα ετοιμάζονται για αντιπολίτευση τύπου Γαλλίας μετά τις εκλογές.

. Τέταρτος άξονας είναι η πάλη ενάντια στον ρατσισμό. Κανένας εργαζόμενος δεν είναι «λαθραίος», νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά, έξω η Φρόντεξ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αγώνες όπως της Μανωλάδας και της Γενικής Ανακύκλωσης έδειξαν ότι οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης και τους θέλουμε νόμιμους και οργανωμένους στα συνδικάτα και όχι κυνηγημένους από τον κάθε μπάτσο του «Ξένιου Δία».


. Πέμπτο μέτωπο είναι το αντιπολεμικό. Για να βάλουμε τέρμα στη μαύρη συμμαχία με το Ισραήλ και την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Ομπάμα στη Μέση Ανατολή. 


Όχι στην ισλαμοφοβία. Ένοχοι για τις δολοφονίες δημοσιογράφων στο Παρίσι είναι οι κυβερνήσεις που συνεργάζονται με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τα εγκλήματά του σε βάρος των λαών στο Ιράκ, στη Συρία, στην Αφρική. Λευτεριά στην Παλαιστίνη,κοινός αγώνας για να κλείσουμε τις βάσεις και να σταματήσουμε τους εξοπλισμούς.

Αυτά είναι χειροπιαστά βήματα και δράσεις για να τσακίσουμε τους εκβιαστές, για να ψάχνουν και να μην βρίσκουν ούτε μια ψήφο στις κάλπες, αλλά και για να μετατρέψουμε την ήττα τους σε αντικαπιταλιστική ανατροπή, σε νίκες των εργατών που ανοίγουν το δρόμο για μια άλλη κοινωνία χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση.


Δύναμη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημαίνει δύναμη για να κάνουμε πράξη όλα αυτά.
Ελάτε όχι μόνο να ψηφίσουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά να οργανώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα.

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη
www.sekonline.gr       ergatiki@gmail.com