Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ

      

       Συνάδελφοι και συναγωνιστές

Η ERTOPEN, η ΕΡΤ3 και ολόκληρο το Δίκτυο των Περιφερειακών σταθμών της Ελεύθερης Ελληνικής Ραδιοφωνίας, συμμετέχουμε στην πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Κομπάνι, την οποία είχαν την πρωτοβουλία να οργανώσουν ο ρ/σ Στο Κόκκινο, το ΚΕΘΕΑ,  η «Αλληλεγγύη για όλους», το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων- Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής και η ΑΔΕΔΥ.  
Η καμπάνια «Η αλληλεγγύη κρατά τη ζωή στο Κομπάνι» έχει στόχο να βρεθεί στο πλευρό των 100.000 προσφύγων που αναγκάστηκαν να περάσουν στην Τουρκία από το ηρωικό Κομπάνι. Παραμένουν από τον περασμένο Οκτώβριο στα Συροτουρκικά σύνορα ζώντας μέσα σε σκηνές, περιμένοντας το τέλος του πολέμου ώστε να επιστρέψουν ελεύθεροι στον τόπο τους.

Συγκεντρώνουμε:
Φάρμακα (αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, τραυματολογικό υλικό)
Τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, ζάχαρη, γάλα και κρέμες σε σκόνη για μωρά)
Είδη προσωπικής υγιεινής (παιδικές πάνες, σερβιέτες)

Η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας θα διαρκέσει όλο τον Δεκέμβριο.

Σημεία συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας μπορούν να γίνουν και οι κατά τόπους ΕΡΑ-ΕΡΤ3  με πρωτοβουλία των συναδέλφων, καλώντας τον κόσμο κάθε πόλης να συμβάλει στην εκστρατεία.
Από ΣΗΜΕΡΑ  μεταδίδεται σχετικό σποτ από το ertopen.

Η μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα συγκεντρωθεί σε κάθε Περιφερειακή ΕΡΑ, θα γίνει από τους οργανωτές της καμπάνιας.

       Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς  χαιρετισμούς
  


ΠΟΣΠΕΡΤ - Δημοσιογράφοι ΕΡΤ