Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Aγώνας για την υπεράσπιση των Δημοσίων Νοσοκομείων



...αναδημοσίευση από το www.ertopen.com... 

Στους δρόμους για τη Δημόσια Υγεία - Παρούσα η ελεύθερη ΕΡΤ ertopen 

Μαζική και δυναμική διαδήλωση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης εργαζόμενοι από έξι σωματεία νοσοκομείων της Δυτικής Αττικής, ενάντια στη διάλυση της δημόσιας Υγείας. Στο πλευρό τους διαδήλωσαν και εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ- ertopen. H συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλίες στην κεντρική πλατεία στο Περιστέρι και ακολούθησε διαδήλωση μέχρι τον Άγιο Σπυρίδωνα Αιγάλεω.

 Εκτός από τα μέλη των σωματείων των νοσοκομείων, συμμετείχαν κινήσεις που δραστηριοποιούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα ΤΕΙ, το κοινωνικό φαρμακείο Περιστερίου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Συντονισμός ενάντια στα κλεισίματα, τις διαθεσιμότητες και τις ιδιωτικοποιήσεις, κλπ.

Μετά τη λήξη της διαδήλωσης και με την πληροφορία ότι υπήρξε απόλυση στην ιδιωτική κλινική "Βουγιουκλάκειο" στο Αιγάλεω, εργαζόμενοι της ertopen, συνδικαλιστές από το Αττικό Νοσοκομείο, το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, αλληλέγγυοι και μέλη αυτοδιοικητικών κινήσεων, συνόδεψαν κλιμάκιο του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων και πραγματοποίησαν επισκεψη αλληλεγγύης, συναντώντας την επί 14 χρόνια εργαζόμενη που απολύθηκε, ενώ μοιράστηκαν στους εργαζόμενους στην κλινική ανακοινώσεις του κλαδικού σωματείου.

 Στην κλινική οι εργαζόμενοι είναι επί μήνες απλήρωτοι, άλλοι έχουν κάνει επίσχεση, άλλοι απολύθηκαν, άλλοι παραιτήθηκαν, ενώ τα "κενά" καλύπτονται με νέους εργαζόμενους, που με τη σειρά τους παίρνουν "την άγουσα" απλήρωτοι για να αντικατασταθούν από άλλους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που δείχνει πως λειτουργούν οι έμποροι της ιδιωτικής Υγείας και γιατί πρέπει να στηριχτεί ο αγώνας για τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

 Να ανακληθεί η απόλυση στο "Βουγιουκλάκειο" 

Tην ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης από την ιδιωτική κλινική «Βουγιουκλάκειο» στο Αιγάλεω, ζητάει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων.

 Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους, τόσο στη συγκεκριμένη κλινική, όσο και ευρύτερα να γίνουν μέλη του, όσοι δεν είναι και να πάρουν μέρος στις εκλογές του σωματείου στις 10,11,12,13 και 14 Δεκεμβρίου (θα διεξαχθούν στο κτήριο του ΕΚΑ).

 Αξίζει να σημειωθεί ότι σειρά προστίμων που έχει επιβάλλει η Επιθεώρηση Εργασίας στον εργοδότη του «Βουγιουκλάκειου», με διάφορες νομικές ντρίπλες, δεν έχουν πληρωθεί.