Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Όλοι στη συγκέντρωση την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, 6μμ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ


Aνακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την εισβολή, μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι της νύχτας, των ΜΑΤ της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΑ-ΠΑΣΟΚ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, βυθίζοντάς την για δεύτερη φορά στο μαύρο. Πόσο τραγικά επίκαιρο είναι το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73!», αφού το πραξικόπημα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στην ΕΡΤ επιβεβαιώνει την ορθότητα του συνθήματος που έχει σφραγίσει την Ελλάδα των Μνημονίων, λίγες ημέρες πριν την 41η επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σε μια χώρα που διοικείται με προεδρικά διατάγματα, φύλλα πορείας σε επιστρατευμένους εργαζόμενους και ΜΑΤ είναι απαραίτητη η ύπαρξη μιας σύγχρονης ΥΕΝΕΔ, ως φερέφωνου του πιο αντιδημοκρατικού καθεστώτος που έχει υπάρξει μετά τη χούντα. Τα έως τώρα δείγματα γραφής της καθεστωτικής ΝΕΡΙΤ αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ήθελε πάσει θυσία να συμπληρώσει το παζλ της ομοφωνίας» των μέσων εξαπάτησης του λαού, με τον μανδύα μιας δήθεν δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η οποία ωστόσο λειτουργεί ως ο πιο πιστός υπηρέτης των πολιτικών των ΕΕΔΝΤ, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.

Οι χιλιάδες απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι δεκάδες αγωνιστές ανά την Ελλάδα που κρατούν ζωντανή την ιδέα της ελεύθερης και ανεξάρτητης από κράτος, κυβέρνηση και εργοδοσία, ενημέρωσης, λειτουργώντας την ertopen, την κατειλημμένη ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς, συνεχίζουν να αντιστέκονται.

Πότε όμως θα κάνει ξαστεριά; Μα φυσικά, όταν πάρουμε το «ντουφέκι» μας! Όχι, φυσικά, αυτό που μοιάζει με τα κουμπούρια των φασιστών, των μπράβων και των πληρωμένων δολοφόνων του παρακράτους. Αλλά εκείνο που θα ρίχνει τις «σφαίρες» των μαζικών, αποφασιστικών και άγριων αγώνων διαρκείας, για την ανατροπή των κατά συρροή βιαστών της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Αλλά και τις «ρουκέτες» των ιδεών της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της απαλλαγής από τους κάθε λογής δυνάστες της ζωής μας, την συγκυβέρνηση, αλλά και κάθε διαχειριστή της πολιτικής των μνημονίων, την ΕΕ και το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και τους ταγούς τους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων στην ΕΡΤ, στον αγώνα για ελεύθερη ενημέρωση, ενάντια στις απολύσεις, για το Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία της εποχής μας. Ο αγώνας τους δεν μπορεί να «ενσωματωθεί» σε διαχειριστικές προτάσεις όπως π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ, που από τώρα επικαλείται το «κόστος λειτουργίας» για να περικόψει τους περιφερειακούς σταθμούς, ή μεθοδεύει πρακτικές «διορισμού» διοικήσεων και θέσπισης «οργανογραμμάτων» μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων.

Τώρα είναι η ώρα για ολόκληρο το εργατικό και λαϊκό κίνημα και την μαχόμενη Αριστερά να αντεπιτεθεί ενωτικά και αποφασιστικά, για την ανατροπή της κανιβαλικής και υπεραντιδραστικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνησης που εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική. Καμιά αναμονή κοινοβουλευτικών «λύσεων», η μόνη ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες του κόσμου της δουλειάς.
·         Όλοι στη συγκέντρωση την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, 6μμ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ



Η ΕΤΕΡ δίπλα στους αγωνιζόμενους συναδέλφους της ΕΡΤ
7 Νοεμβρίου 2013 - 7 Νοεμβρίου 2014. Ένας χρόνος μαύρο φόντο.Ένας χρόνος μαύρο στις ζωές χιλιάδων εργαζομένων.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕΡ δεν ξεχνά τη μέρα που η συγκυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο και στη θέση της ενημέρωσης και της πολιτιστικής προβολής της χώρας μας τοποθέτησε τη μαύρη μνημονιακή προπαγάνδα της με διάφορα μορφώματα.

Η ΕΤΕΡ από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στος εργαζόμενους της ΕΡΤ και απαίτησε, μαζί με χιλιάδες λαού έξω από το ραδιομέγαρο, να φύγει το μαύρο από τις οθόνες μας και από τους ραδιοδέκτες μας.

Η ΕΡΤ είναι συνεχώς εδώ. Μέσα από το ertopen.com, διαδικτυακά και μαζί με τους περιφερειακούς σταθμούς από τα FM-ΜΕΣΑΙΑ σε όλη την Ελλάδα και τα ΒΡΑΧΕΑ σε όλο τον κόσμο, ραδιοτηλεοπτικά την ΕΤ3, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται, να αντιστέκονται, να δίνουν φωνή σε όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία απέναντι στη μαύρη προπαγάνδα της μνημονιακής κυβέρνησης και των ραδιοτηλεοπτικών μορφωμάτων της (ΔΤ-ΝΕΡΙΤ).

Η μάχη των εργαζομένων της ΕΡΤ για αξιοπρέπεια, δημοκρατία, ελεύθερη και αδέσμευτη ενημέρωση, για εργασία συνεχίζεται.Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζομένους της ΕΡΤ - ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετέχοντας στο πανεργατικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014 στις 6μμ έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Τέρμα στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ !

ΟΛΟΙ στο πανεργατικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014 στις 6μμ έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.
 




EΣΗΕΑ:  Ένα χρόνο μετά την εισβολή των ΜΑΤ, όλοι αύριο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013: Ξημερώματα, ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ, έξι μήνες μετά το «μαύρο», εισβάλουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καταδιώκοντας τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και συλλαμβάνοντας συνδικαλιστές.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014: Η πινακίδα «ΝΕΡΙΤ» στην κορυφή του Ραδιομεγάρου δεν μπορεί με τίποτα να καλύψει το τεράστιο κενό πραγματικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, που εξακολουθεί να υπάρχει στη χώρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, από την πρώτη στιγμή που επιχειρήθηκε να επιβληθεί το «μαύρο», επαναλαμβάνει αταλάντευτα την απαίτησή του για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές της στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, ώστε η χώρα να αποκτήσει ξανά πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Στηρίζει τον αγώνα των εργαζoμένων της, για αντικειμενική και ελεύθερη ενημέρωση στην Αθήνα (ertopen), στην ΕΡΤ3 και σε όλους τους Περιφερειακούς σταθμούς της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Και καλεί όλους τους συναδέλφους με τη φυσική τους παρουσία και με την επαγγελματική ευσυνειδησία τους να δυναμώσουν το συλλαλητήριο που οργανώνεται, ένα χρόνο μετά την εισβολή των ΜΑΤ, αύριο Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., έξω από το Ραδιομέγαρο.

Ο αγώνας για επαναλειτουργία της ΕΡΤ τώρα είναι αγώνας για την ενημέρωση, αγώνας για όλο το δημοσιογραφικό κλάδο.