Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ήθος ενάντια στη βαρβαρότητα, σπάνια περίπτωση fair play




...αναδημοσίευση από το www.ertopen.com...

Μόλις μια βδομάδα πριν ο σοβαρός τραυματισμός φιλάθλου του Εθνικού στο γήπεδο του Ηροδότου, από επίθεση οπαδών των γηπεδούχων (την οποία οφείλουμε να πούμε ότι καταδίκασε απερίφραστα η διοίκηση του σωματείου) ήρθε να δημιουργήσει αρνητική αίσθηση, συνέβη ένα περιστατικό fair play, που έδωσε το δικαίωμα να πούμε στον τομέα του ήθους "και όμως κινείται". 
 
Στον αγώνα της Νέας Ιωνίας με τον Ηλυσιακό, ο επιθετικός των γηπεδούχων Γιάννης Χλωρός (με μεγάλη διαδρομή στο χώρο του ποδοσφαίρου) αν και βρέθηκε να πλεονεκτεί, καθώς ήταν μόνος του μπροστά στην εστία, ο αντίπαλος τερματοφύλακας είχε πέσει τραυματισμένος στο έδαφος και ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, δεν σκόραρε για να "κλειδώσει" τη νίκη της ομάδας του (ήταν μπροστά με 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ) αλλά έβγαλε επιδεικτικά την μπάλα άουτ.
Τα χειροκροτήματα θεατών, συμπαικτών και αντιπάλων ακολούθησαν την ενέργεια αυτή. Η αντίπαλη ομάδα έβγαλε και ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της ομάδας του Ηλυσιακού, Διονύσης Λιονάκης δήλωσε μετά το ματς: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε έναν παίκτη που ομορφαίνει την κατηγορία μας όχι μόνο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες αλλά και το ήθος του. Τον Γιάννη Χλωρό!
Το γιατί; Σε φάση σύγκρουσης συμπαίκτη του με τον τερματοφύλακά μας Σηφάκη, ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι και ο Γιάννης, ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ, έριξε επιδεικτικά την μπάλα άουτ! Μπράβο Γιάννη! Εύχομαι να βρει μιμητές αυτή η ενέργεια! Καλή συνέχεια Γιάννη στην καριέρα σου, να είσαι πάντα δυνατός και να συνεχίσεις να διδάσκεις ήθος σε μικρούς, αλλά και σε μεγαλύτερους».