Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Βόρειο Αιγαίο: Η «Ανταρσία» μπαίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο - Δεκτή η ένσταση

Aναδημοσίευση της είδησης από την εφημερίδα "Εμπρός" της Λέσβου.

Δεκτή έγινε η ένσταση που κατέθεσε ο περιφερειακός συνδυασμός «Ανταρσία στο Αιγαίο» από το πέμπτο τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, με αποτέλεσμα να ανακηρύσσεται Περιφερειακός Σύμβουλος ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανδρέας Μπάλλας. Ο κ. Μπάλλας λαμβάνει την έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου και αυτό έχει ως συνέπεια να χάνει την έδρα ο κ. Γεώργιος Νικολακόπουλος από τον συνδυασμό της Χριστιάννας Καλογήρου που είχε ανακηρυχθεί Περιφερειακός Σύμβουλος από το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης.

Επειδή όμως ο συνδυασμός της κ. Καλογήρου θα πρέπει να έχει 25 περιφερειακούς συμβούλους θα πάρει μια επιπλέον έδρα στο δεύτερο γύρο. Την έδρα αυτή την λάβει από την Περιφερειακή Ενότητα της Λήμνου και την χάνει ο συνδυασμός του Νάσου Γιακαλή, με συνέπεια να χάσει την έδρα του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σάββας Βαρελτζής.

Σε δήλωση του στο «Ε» ο επικεφαλής της Ανταρσία στο Αιγαίο Ανδρέας Μπάλλας είπε: «Ο λαός του Βορείου Αιγαίου με την ψήφο του μας έστειλε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά απλά κάνει ορθή εφαρμογή του νόμου. Θα ήταν άδικο η Ανταρσία στο Αιγαίο για δεύτερη φορά να χάσει την έδρα που δικαιούται.

Η φωνή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι η φωνή των εργαζομένων, των φτωχομεσαίων αγροτών, των νέων και των λαϊκών στρωμάτων που στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν κυβέρνηση, τρόϊκα και Ε.Ε. Θα είμαστε φωνή αγώνα και ανατροπής κάθε αντιλαϊκής πολιτικής».