Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ οι μετανάστες από τη Ν. Μανωλάδα

Συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Πάτρας

Αναμφίβολα η παρουσία τους στην κινητοποίηση των συνδικάτων ενάντια στην επιστράτευση, τις ιδιωτικοποιήσεις, την «αξιολόγηση» και τη διάλυση κοινωνικών δομών, ήταν από τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στην αχαΐκή πρωτεύουσα.


Με δύο συλλαλητήρια το πρωί της Τετάρτης (ένα από το νομαρχιακό τμήμα Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας - που δεν έκανε απογευματινό όπως στην Αθήνα) και ένα ξεχωριστό από το ΠΑΜΕ, η Πάτρα συννένωσε αυτό που δεν κατάφερε η Αθήνα. Tον αγώνα στο δημόσιο τομέα, με αυτόν στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό. Επίσης στην Πάτρα, διαδήλωσαν και οι  διοικητικοί του Πανεπιστημίου. AΔΕΔΥ και ΕΚΠ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του εργατικού κέντρου και το ΠΑΜΕ έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται στα δικαστήρια της Πάτρας η δίκη για τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν στα φραουλοχώραφα οι μετανάστες γης, όταν διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, από επιστάτες της Βαγγελάτος Α.Ε., ενώ την Τρίτη 15 Ιουλίου στις 9πμ θα γίνει συγκέντρωση φορέων στην πλ. Γεωργίου και διαδήλωση μέχρι τα δικαστήρια.