Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ένας χρόνος από το κλείσιμο της ΕΡΤ



Ο ένας χρόνος από το "μαύρο" στην ΕΡΤ, βρήκε τους εργαζομενους στην ελεύθερη - αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ - ertopen, να διαδηλώνουν μαζί με εργαζόμενους στα νοσοκομεία, "διαθέσιμους" εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε άλλους τομείς του δημοσίου, εργαζόμενους στα ΑΕΙ και με κατάληξη το υπουργείο Οικονομικών, όπου έγιναν ένα με τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες. Το απόγευμα θα γίνει η συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο καθώς και σε πολλές επαρχιακές πόλεις.

Η συγκέντρωση - διαδήλωση έγινε με στάση εργασίας 12-4μμ από όλα τα σωματεία των ΜΜΕ.




 Συγκέντρωση έξω από την Ελευθεροτυπία

Κινητοποίηση με συγκεντρωση έξω από την Ελευθεροτυπία πραγματοποίησε η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Ιουνίου.

Αιχμή της κινητοποίησης ήταν η εξόφληση των χρεών της Χ.Κ. Τεγόπουλος προς τους εργαζόμενους, ενώ αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με εκπροσώπους της εταιρίας "Τρίτη Όψη" που έχει αναλάβει την έκδοση της εφημερίδας.

Στο θυρωρείο της εφημερίδας υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις.

Στηρίζουμε το απολύτως δίκαιο αίτημα, αλλά όχι τη λάθος ημέρα της κινητοποίησης, αφού όλα τα σωματεία των ΜΜΕ συμμετείχαν στη στάση εργασίας και τη διαδήλωση για τον ένα χρόνο από το "μαύρο" στην ΕΡΤ, με εξαίρεση συνδικαλιστές από το ΠΑΜΕ ΜΜΕ που πήγαν στην Ελευθεροτυπία, ενώ η συγκέντρωση θα μπορούσε να γίνει μια μέρα πριν ή μετά, ώστε να μην λειτουργήσει ανταγωνιστικά σε σχέση με τη διαδήλωση για την ΕΡΤ, αλλά αντίθετα να ενισχυθεί και με επιπλέον παρουσίες.