Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ρωτάτε και απαντάμε

Ψηφοφόρος στο Δήμο Ικαρίας δεν είμαι. Μια φορά ψήφισα εκεί στις πρώτες βουλευτικές του 2012 ως υποψήφιος στο νομό. Συνεπώς τις εξελίξεις στις δημοτικές εκλογές τις βλέπω από μακριά και ως "τρίτος".

Επειδή όμως το Blog παρουσιάζει συχνά θέματα από την Ικαρία (την οποία λέω να επισκεφτώ την άλλη βδομάδα), υπήρξαν αρκετοί φίλοι που με ρώτησαν τι θα έκανα αν ψήφιζα εκεί στο δεύτερο γύρο (και για να είμαι πλήρης στην απάντηση, αν ψήφιζα "κάτω", στον πρώτο γύρο θα ψήφιζα την ΑΣΠΙ).

Χωρίς δεύτερες σκέψεις θα ψήφιζα Λαϊκή Συσπείρωση, αφού ο αντίπαλός της είναι "τρικολόρε" με τη συγκυβέρνηση στο πλάι του, παρά το γεγονός ότι το ΚΚΕ μας "νοικοκύρεψε" στην ΕΡΤ με τα μέλη του να κάνουν αιτήσεις στη ΔΤ και να επιχειρούν - ευτυχώς ανεπιτυχώς - να το περάσουν και από τις συνελεύσεις μας το καλοκαίρι του 2013. Όσο και να το διαψεύδουν διάφοροι, υπάρχουν τα ονόματα στα ψηφοδέλτιά του, αλλά και στη "διαύγεια".

Ομοίως και στην Πάτρα (τόπος καταγωγής της συζύγου μου και πόλη που επισκέπτομαι συχνά) στο δεύτερο γύρο θα ακολουθούσα την επιλογή του συνδυασμού "Ανταρσία στην Πάτρα",  που επέλεξε στο δεύτερο γύρο στήριξη του υποψήφιου της Λαϊκής Συσπείρωσης,  Κ. Πελετίδη.