Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Έκκληση στους αντιφασίστες και αντιφασίστριες για τις εκλογές στο Δήμο της Αθήνας

Ναζιστικός χαιρετισμός Μιχαλολιάκου
Το είδαμε και αυτό. Εκλεγμένος από τους Έλληνες πολίτες να χαιρετά ναζιστικά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.
00:02:10
Προστέθηκε στις 18/1/2011
140.980 προβολές

Έκκληση στους αντιφασίστες και αντιφασίστριες για τις εκλογές στο Δήμο της Αθήνας

Toυ Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της   ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιου Δήμαρχου Αθήνας με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας»

Αντιφασίστες, αντιφασίστριες,
οι εκλογές στο Δήμο της Αθήνας παίζουν κεντρικό ρόλο στη προσπάθεια της κυβέρνησης των Μπαλτάκων να συνεχίσουν την συνεργασία τους με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η έκρηξη του αντιφασιστικού κινήματος μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η ΝΔ θέλει να τους αναβαπτίσει στη λαϊκη ψήφο για να επανέλθουν ξανά.
Η κυβέρνηση Σαμαρά έδωσε το πράσινο φώς για την συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές διότι στη προοπτική της άμεσης συντριβής της στις κάλπες έχει ανοικτή την επιλογή να στηριχτεί σε χρυσαυγίτες βουλευτές για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας. Έτσι, το παλικάρι της Κορίνθου έμπηξε τα κλάματα στη Βουλή για να δηλώσει πόσο μετανοημένο είναι το ναζιστικό μόρφωμα…για τα εγκλήματα του.
Ο υποψήφιος των νεοναζί  στο Δήμο της Αθήνας Κασιδιάρης ήταν ο συνομιλητής του Μπαλτάκου στη καθημερινή συνεργασία για την κάλυψη της δράσης των ταγμάτων εφόδου που δολοφόνησαν το Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν.
Μόλις τη τελευταία βδομάδα, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατατέθηκαν τα στοιχεία της δράσης των νεοναζί με εντολή των Κασιδιάρη-Παναγιώταρου στην οργάνωση του πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας τον Μάη του 2011 με ένα νεκρό και δεκάδες τραυματίες.  Η συγκάλυψη της δράσης τους από την ΕΛΑΣ ήταν εξόφθαλμη.
Η ΝΔ, του Σαμαρά με τους πρώην και νυν φίλους του υποψήφιους Δημάρχους, τον Νικήτα Κακλαμάνη και το Άρη  Σπηλιωτόπουλο εξακολουθούν να παίζουν το βιολί του ρατσισμού ο ένας τασσόμενος κατά του τζαμιού στο Βοτανικό και ο άλλος κατά του ανοίγματος της παιδικής χαράς στον Άγιο Παντελεήμονα. Τα ζόμπι του νεοφιλευθερισμού θέλουν να διασώσουν μια κυβέρνηση που δολοφονεί με τις εγκληματικές πολιτικές του Μνημονίου οδηγώντας στην αυτοκτονία χιλιάδες, μια κυβέρνηση που δολοφονεί με πνιγμούς προσφύγων γυναικών και παιδιών από το Φαρμακονήσι μέχρι τη Λαμπεντούζα.
Η ΝΔ του Σαμαρά στο ρατσιστικό της αμόκ προώθησε την στέρηση του δικαιώματος στην ιθαγένεια γα τα παιδιά των μεταναστών. Εξαίρεση, μόνο μπασκετμπολίστες όπως ο δίμετρος παίχτης του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούμπο…
Αφαίρεσε επίσης το κουτσουρεμένο δικαίωμα στη ψήφο για τους μετανάστες στις δημοτικές εκλογές.
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας της Αθήνας στις προηγούμενες εκλογές συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο της μετανάστες από Αφρική, Ασία, Βαλκάνια και κέρδισε την στήριξε της μεγάλης πλειοψηφίας από αυτούς που ψήφισαν στην Αθήνα, σχεδόν το 80%.
Στη θητεία μου ως δημοτικός σύμβουλος Αθήνας έδωσα τη μάχη μαζί με τη δημοτική κίνηση Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, την ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, την Ένωση Μεταναστών Εργατών, την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος κατα των νεοναζί και του ρατσισμού.
               
Καταγγείλαμε τον ναζιστικό χαιρετισμό Μιχαλολιάκου στις 18 Γενάρη 2011.
Καλέσαμε σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα. Υψώσαμε τείχος αλληλεγγύης μαζί με συνδικάτα, λαϊκές συνελεύσεις, φοιτητικούς συλλόγους κατά των φασιστικών επιθέσεων στις γειτονιές της Αθήνας. Οργανώσαμε κινητοποιήσεις κατά των ρατσιστικών επιθέσεων σκούπα και των στρατοπέδων συγκέντρωσης-κολαστηρίων. Κινητοποιηθήκαμε για το δικαίωμα στην ιθαγένεια των παιδιών. Οργανώσαμε μαζί με φορείς, συνδικάτα , καλλιτέχνες τις κινητοποιήσεις «19 Γενάρη, Αθήνα Πόλη αντιφασιστική» και «22 Μάρτη  παγκόσμια μέρα κατά  του φασισμού» με διεθνή στήριξη σε πάνω από σαράντα χώρες. Οργανώσαμε τη καμπάνια κατά της συγκάλυψης της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν από χρυσαυγίτες στα Πετράλωνα και φτάσαμε στη καταδίκη των δολοφόνων σε ισόβια χωρίς ελαφρυντικά.
Στηρίξαμε αποφασιστικά την εξέγερση των εργατών γης στη Ν.Μανωλάδα μετά τη δολοφονική επίθεση των μπράβων των αφεντικών.
       
         Σταθήκαμε κόντρα στο Καμίνη που ξεκίνησε τη θητεία του δίνοντας επτά ψήφους της παράταξης του για να αθροιστούν σε αυτούς της παράταξης Κακλαμάνη ώστε α εκλεγεί ο Μιχαλολιάκος στην …Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Κοντράραμε την συνεργασία του με Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και  τον Σγουρό για την «ανακατάληψη του κέντρου της Αθήνας», κατά των μεταναστών και των κινημάτων με τις εισβολές στη Νομική και την ΑΣΟΕΕ, τη βίλα Αμαλία, τη Αγορά της Κυψέλης. Στηρίξαμε την αυτοδιαχείριση του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ κατά του ΤΑΙΠΕΔ και των ΜΑΤ. Σταθήκαμε στο πλευρό της Πλατείας Συντάγματος, όταν ο Καμίνης έστελνε τα ΜΑΤ για να την αδειάσουν. Στο πλευρό των μεταναστών απεργών πείνας της Υπατία όταν ο Καμίνης τους ζητούσε να αναστείλουν  τη κινητοποίηση τους.
                Αυτό το διάστημα η ΚΕΕΡΦΑ οργάνώνει καμπάνια με σύνθημα  «κάθε ψήφος  στη Χρυσή Αυγή, είναι ένα μαχαίρι στα χέρια των ναζί».
                Με τη παρουσία μου ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί και με άλλους δημοτικούς συμβούλους δηλώνω ότι θα συνεχίσω την αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση χωρίς κανένα συμβιβασμό και παρά τις απειλές τω φασιστών κατά της ζωής μου και τις επιθέσεις στα Γραφεία μας, παρά τις διώξεις που έχουν ξεκινήσει η Κρατική Ασφάλεια παρέα με την Χρυσή Αυγή.