Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ANTAΡΣΥΑ Σάμου: Ανακοίνωση για τα εκλογικά αποτελέσματα




 Δείτε το βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=kydxbULVNe8



Η τοπική οργάνωση Σάμου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ευχαριστεί όλους τους  ψηφοφόρους που τίμησαν με την ψήφο τους τον αυτοδιοικητικό συνδυασμό της περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου «Ανταρσία στο Αιγαίο».

Ο συνδυασμός μας συγκέντρωσε στο νησί της Σάμου 510 ψήφους και ποσοστό 3,21%, το καλύτερο  μέχρι σήμερα αποτέλεσμα που έχει σημειώσει σε εκλογές η αντικαπιταλιστική αριστερά στο νησί μας.

Πανελλαδικά οι συνδυασμοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συμμετέχοντας στις 12 από τις 13 περιφέρειες, έλαβαν συνολικά 128.154 ψήφους και ποσοστό 2,37%.

Τα σημαντικά αυτά αποτελέσματα σημειώθηκαν παρά τον ολοκληρωτικό σχεδόν αποκλεισμό μας από τα αστικά ΜΜΕ, παρά τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης αλλά και τις ανοιχτές ή υπόγειες επιθέσεις που δεχόμαστε.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι αγώνες για την απόκρουση της ολομέτωπης επίθεσης από τις δυνάμεις του κεφαλαίου βρίσκονται μπροστά μας και οι εκλογές από μόνες τους δεν μπορούν να φέρουν ουσιαστικές πολιτικές ανατροπές. Ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν έδειξε μόνο την αντοχή της δεξιάς και την διαρκή παρουσία του θανάσιμου κινδύνου της ακροδεξιάς, αλλά έδειξε και την τραγική ανεπάρκεια της «επίσημης» αριστεράς να εμπνεύσει με όραμα και ελπίδα έναν λαό που μαστίζεται ανελέητα από την κυρίαρχη πολιτική των μνημονίων.

Γίνεται φανερό ότι η ανάπτυξη και το κοινωνικό ρίζωμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς θα σηματοδοτήσει την αγωνιστική αλλαγή στη διάθεση του λαού, θα δόσει ξανά τη δύναμη και το κουράγιο για οργάνωση και συμμετοχή στα σωματεία, στις λαϊκές συνελεύσεις, στα κινήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, στις δυναμικές μαζικές κινητοποιήσεις.

Την ερχόμενη Κυριακή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στις ευρωπαϊκές εκλογές με ένα ψηφοδέλτιο που αποτελείται από αγωνιστές με μακρόχονη παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες για τα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, από συνδικαλιστές που μάχονται για να ξεφύγει το συνδικαλιστικό κίνημα από τη γάγγραινα της γραφειοκρατίας, από αριστερούς που αγωνίζονται για την πολιτική και οργανωτική συγκρότηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.   

Η υπερψήφιση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωπαϊκές εκλογές σημαίνει υπερψήφιση του αγώνα για άμεση:

    έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ,
    διαγραφή του χρέους,
    εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο,
    έξοδο από το ΝΑΤΟ και διεθνιστική αλληλεγγύη με τους λαούς που αγωνίζονται για ελευθερία και αξιοπρέπεια.