Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Αναξιοποίητοι χώροι για τις κοινωνικές ανάγκες και δικαιώματα



Ο δρόμος με έβγαλε σήμερα στην περιοχή της Καλλιθέας και του Ταύρου και περνώντας έξω από το κλειστό γυμναστήριο Ταύρου "Τιμόθεος Ευγενικός", η σκέψη ήρθε αυτόματα.
Πόσα παλιά βιομηχανικά κτήρια σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, μένουν παρατημένα και αναξιοποίητα, ενώ θα μπορούσαν να καλύψουν βασικές ανάγκες όπως το δικαίωμα στον αθλητισμό στεγάζοντας ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.
Πήρα λοιπόν και μερικές φωτο από το γήπεδο.

Θυμήθηκα ότι πριν μερικά χρόνια είχα κάνει μια παρόμοια αναφορά, σχετικά με το χώρο τη "Θερμίδας" στη Ριζούπολη, που το παλιό εργοστάσιο ήθελαν να το κάνουν τσιμεντένιο κουτί - εμπορικό κέντρο - τράπεζα και με τους αγώνες των κατοίκων, μεταξύ αυτών και του αθλητικού συλλόγου "Οιωνός Πατησίων", σήμερα είναι πλατεία και δίπλα χώρος άθλησης.

Μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα, από τον Ταύρο και το  "Τιμόθεος Ευγενικός", στο Γαλάτσι, η δημοτική αντιπολίτευση κατηγορεί το δήμαρχο ότι παραχώρησε το ολυμπιακό κλειστό γήπεδο σε όλα τα τμήματα της ΑΕΚ, αδιαφορώντας για το στεγαστικό πρόβλημα των ερασιτεχνικών σωματείων της περιοχής, που οι υποδομές τους αναγκάζονται να προπονούνται το χειμώνα σε ανοιχτά γήπεδα.

Το Παλαί είχε γίνει για τους ολυμπιακούς αγώνες, με την τότε κυβερνητική "δέσμευση" των παπατζήδων του ΠΑΣΟΚ ότι μετά θα δοθεί στα σωματεία της περιοχής. Αμέσως μετά ο Πάγκαλος ήθελε να το κάνει νέο Mall (προβλέπεται κάποτε να γίνει και μετρό εκεί δίπλα) και με αντιδράσεις των δήμων Γαλατσίου, Ν. Ιωνίας, Φιλοθέης και των εμπόρων της περιοχής η εξέλιξη αυτή σταμάτησε μέχρι να επανέλθει από τους κόρακες του success story.