Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Νέα ναυτική ταλαιπωρία στο Αιγαίο

Καθυστέρηση αναχώρησης
       
Εφοδιασμός πετρελαίου με τους επιβάτες μέσα

Στη γραμμή που ταξίδευε κάποτε το «Εξπρές Σαμίνα», οι εμπειρίες των επιβατών συνεχίζουν να εμπλουτίζονται. Όταν αυτές συμβαίνουν δίπλα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, τότε προσφέρονται και για σχολιασμό.
Σύμφωνα με καταγγελία που μας έστειλαν επιβάτες: "Για μια ακόμη φορά προβλήματα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ικαρίας: Το European Express της εταιρίας NEL LINES καθυστέρησε μία ώρα τον απόπλου στο προγραμματισμένο δρομολόγιο του το απόγευμα της Δευτέρας 10/2/14 από τον Πειραιά προς τα νησιά μας.
   
Αιτία σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών είναι το ότι το πλοίο έβαζε καύσιμα τελευταία στιγμή (ως συνήθως) με όλους τους επιβάτες μέσα, κάτι που φυσικά απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας! Μάλιστα από τα μεγάφωνα του πλοίου οι επιβάτες ενημερώθηκαν επισήμως πως η καθυστέρηση οφείλεται σε «πρόβλημα στο βυτίο κατά τη διαδικασία πετρέλευσης»!
   
Το σοκαριστικό στην όλη υπόθεση είναι πως η όλη διαδικασία γίνεται εμπρός στο Υπουργείο Ναυτιλίας και παρουσία των λιμενικών αρχών! Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το ποιός κάνει κουμάντο στην ακτοπλοΐα… Η διαδικασία φωτογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε από τους επιβάτες και θα ακολουθήσει καταγγελία προς κάθε αρμόδιο".
   
Eπίσης το enet ενημερώθηκε ότι όπως και σε προηγούμενα ταξίδια, παραμένουν "μέλη του πληρώματος", οι κοριοί που κυκλοφορούν στο πλοίο.