Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

"εν τούτω νΙΚΑ" - Μετά την κατάληψη νέες κινητοποιήσεις για το ΙΚΑ

 

DSCN2313 (800x600) copy


...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...


Αγώνας χωρίς σταματημό για να κρατηθεί το ΙΚΑ στην Ικαρία. Με κοινή τους ανακοίνωση η ΕΛΜΕ και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, αναφέρουν:
"Μετά την μαζική παρουσία φορέων και εργαζομένων έξω από το παράρτημα του ΙΚΑ Αγίου Κηρύκου την Παρασκευή 31/1, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των υποδομών και της λειτουργίας και των δύο παραρτημάτων. Μέτα και από έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής αγώνα προχωράμε σε νέα κατάληψη του ΙΚΑ Αγίου Κηρύκου τη Δευτέρα 3/2, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η απομάκρυνση του εξοπλισμού του παραρτήματος.

Για το σκοπό αυτό, τα σωματεία εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας και η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων προκηρύσσουν στάσεις εργασίας ώστε οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας με τρόπο ώστε να καλυφθούν όλες οι ώρες της κατάληψης.

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8:00-13:00

ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων- ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-14:00

Αντιστεκόμαστε στη πολιτική της κατεδάφισης της Δημόσιας Υγείας-Παιδείας-Πρόνοιας. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών, ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Αρνούμαστε τη παράδοση των δικαιωμάτων και των αναγκών μας στην ασυδοσία και τη κερδοσκοπία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ".









Από τα ΔΣ, του Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας Προς: ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΣΑΜΟΥ

της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων Κοιν: ΑΔΕΔΥ


31/1/2014

Θέμα: «Αίτημα για προκήρυξη στάσης εργασίας σε Ικαρία Φούρνους»

Η επιτυχημένη και μαζική κινητοποίηση στις 31/1 αποτυπώνει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας και την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση του αγώνα ενάντια στο κλείσιμο των παραρτημάτων του ΙΚΑ στο νησί μας.

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η μεταφορά εξοπλισμού του ΙΚΑ Αγίου Κηρύκου από ιδιωτική εταιρία. Μετά από συνάντηση φορέων του νησιού κρίθηκε αναγκαία η συνέχιση των κινητοποιήσεων και η παρουσία των εργαζομένων του δημοσίου τομέα στον αγώνα για την προάσπιση της λειτουργίας και της υποδομής του ΙΚΑ Αγίου Κηρύκου. Είναι προφανές ότι προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις είναι αναγκαία η κήρυξη στάσης εργασίας για όλο το δημόσιο τομέα.

Με δεδομένη την ανάγκη συνδικαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων του ΙΚΑ, αλλά και τη συμφωνία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ με τις κινητοποιήσεις όπως αυτή κατατέθηκε στη σημερινή συγκέντρωση, θεωρούμε αυτονόητο ότι το αίτημα των σωματείων του δημοσίου (όπως αυτό μεταφέρθηκε σήμερα και προφορικά στο πρόεδρο του ΝΤ) για κήρυξη στάσης εργασίας, θα μεταφερθεί στην ΕΓ της ΑΔΕΔΥ.

Για τα ΔΣ, του ΣΕΝΙ ο πρόεδρος Δρούλιας Σωτήρης

της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων ο πρόεδρος Πετράκης Βασίλης