Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

«Σέντερ φορ» ο Ξηρός, «αλλαγή» ο Μαζιώτης (Nέα Ιωνία - Δόξα Βύρωνα:1-0)


Πάντα τα γήπεδα ήταν χώρος όπου οι φίλαθλοι ξεδίπλωναν ταλέντα γλωσσοπλάστη, στιχουργού και "μαέστρου" για τις ανάγκες του αγώνα. Επίσης και χώροι όπου το χιούμορ και οι ακροβασίες μεταξύ λογικής και παραδοξολογίας ήταν πάντα επιτρεπτές και συχνά απολαυστικές. Κάτι σαν καρναβάλι διαρκείας, όπου όλα ή σχεδόν όλα επιτρέπονται.

 Σήμερα Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στον αγώνα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας (5ος όμιλος) μεταξύ της γηπεδούχου Νέας Ιωνίας και της φιλοξενούμενης Δόξας Βύρωνος, η εξωγηπεδική επικαιρότητα έκανε ξανά την εμφάνισή της στον έμμετρο λόγο και συνδυάστηκε με τα τεκταινόμενα εντός του γηπέδου.

 Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι φίλαθλοι της Δόξας τραγούδησαν δύο - τρεις φορές:
 «Το Χριστόδουλο Ξηρό 
θέλω επιθετικό 
το Μαζιώτη αλλαγή 
Δοξάρα μου εσύ».

 Αν στην αρχή ακούστηκε παράδοξο, στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι «όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος», αφού η συμπαθής και ιστορική ομάδα του Βύρωνα ηττήθηκε με 1-0 και παρά την πίεση που άσκησε δεν κατάφερε να σκοράρει.

 Συνεπώς δικαίως οι φίλοι της ζητούσαν επιθετική ενίσχυση, έστω και αν αυτή ήταν ανορθόδοξη. Στην περίπτωση που οι επιθυμίες τους ευοδωθούν, δεν είναι βέβαιο ότι η ΕΠΟ θα βγάλει δελτίο στα «μεταγραφικά αποκτήματα».