Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΔΤ: Την ερωτεύτηκαν αλλά τους πρόδωσε

 ...από τον Ασύνταχτο Τύπο της ΕΣΗΕΜΘ (τίτλος και φωτο από πρωτοβουλία χαμουτζήδων της ΕΣΗΕΑ)...

Η κοροϊδία στο μεγαλείο της και όταν γίνεται χειροπιαστή και αισθητή στον καθένα από αυτούς που πήγανε στη ΔΤ, τότε…  κλαύτα! Αυτοί που προδόθηκαν από τους κυβερνητικούς-κομματικούς φίλους τους, τώρα… ανακάλυψαν ξανά  τα αγωνιστικά  και ενωτικά! Ακούσαμε ακόμη και για σαρωτικές απεργίες, στη συνεδρίαση του  διοικητικού  συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ,  όπου παραβρέθηκαν και περίπου 20 ΔοΤοί.

Οι Ασύνταχτοι και πολλοί άλλοι εκ των αγωνιζόμενων εργαζομένων και αλληλέγγυων (άραγε ξέρουν οι ΔοΤοί τι σημαίνουν αυτά  και αν είναι διατεθειμένοι να τα μοιραστούν με συνεδέλφους τους;!) τα λέγαμε από το καλοκαίρι.  Αλλά τότε αυτοί κοιτούσαν πως θα ρίξουν τους μισούς για να βολευτούν αυτοί στη ΔΤ, ευελπιστώντας  και στη ΝΕΡΙΤ. Τώρα που αυτά  χάθηκαν από τον ορίζοντα και οι πάμπολες υποσχέσεις στο ελάχιστο  δεν εκπληρώθηκαν, εμφανίζονται οργισμένοι. Αλλά  ούτε…  ένα λάθος, μία συγγνώμη;!

Εμείς είπαμε, σε δσ ΕΣΗΕΜΘ και ΔοΤούς: καταγγείλετε την κυβέρνηση, αποκηρύξτε ΔΤ/ΝΕΡΙΤ, ζητείστε  επαναλειτουργία της ΕΡΤ/ΕΡΤ3 με όλους τους εργαζόμενους, αποδεχθείτε το ομόφωνο ψήφισμα της τελευταίας γενικής συνέλευσης εργαζομένων της ΕΡΤ3  και μετά  συζητείστε  με αυτούς που συνεχίζουν τον αγώνα και στις συνελεύσεις τους αποφασίζουν για τα της λειτουργίας και δράσης. Όλοι μαζί δυναμικά, σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις και την Ομοσπονδία, με απεύθυνση στην πόλη και την κοινωνία. Αλλιώς…είναι κόλπα απατημένων, μέχρι την επόμενη στροφή… προς αναγνώριση της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ και εμείς  δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε τέτοια καμώματα.

Το σοκ ήταν εμφανές σε όσους πίστεψαν τους κυβερνητικούς, όπως και αμηχανία στο προεδρείο ή καλύτερα σε κάποιους εξ αυυτών, που  είχαν πρωτοστατήσει στο διάλογο,  τις επαφές, τις επικοινωνίες, τις  διαβουλεύσεις,  τα λόμπινγκ και όλα αυτά του συνδικαλιστικού  ρεαλισμού!
Ο πρόεδρος Βοϊτσίδης ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Σταμάτη, ο οποίος δεν έδειξε καμία διάθεση για συνάντηση επικαλούμενος φόρτο εργασίας, αλλά λέγοντας πως αυτή είναι η απόφαση. Δηλαδή, για μία περιφερειακή διεύθυνση και όχι ένα κανάλι, όπως υποσχόταν οι διάφοροι εκ Θεσσαλονίκης υπουργοί. Ενώ πάλι άλλοι δηλώναν αιφνιδιασμένοι, όπωςο  ΥΜΑΘ Καράογλου.

Ο γραμματέας Κοντογουλίδης είπε ότι η κυβέρνηση τους εξαπάτησε όλους, είναι πολιτικοί απατεώνες και δίχασαν τον δηοσιογραφικό κόσμο.Καλλιέργησαν προσμονές και  εξαπάτησαν και  τον Π. Σαββίδη. Να βγεί ανακοίνωση για απεργία διαρκείας στη ΔΤ.

Η Πλήκα είπε  να απευθυνθούμε στους φορείς και απότα μέλη μας να ζητήσουμε να μη κάνουν άιτηση για 15 θέσεις.

Ο Κυριακούλης πρότεινε… μιά δραστική ενέργεια από  το  διοικητικό συμβούλιο, ενώ ο Ασπροπούλης συμφώνησε με το πλαίσιο δράσης.

Ο  Γιαννούλης  είπε ότι πρέπει να παραιτηθούν οι ΔΤούδες και πρότεινε να κάνουμε  απεργία  στη ΔΤ, κάτι που  ο πρόεδρος ενίσχυσε επικαλούμενος και την επικοινωνία  του με τον γενικό γραμματέα της ΠΟΕΣΥ Δ.Κουμπιά, ο οποίος θα  έθετε το θέμα στη σημεριννή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Μόνο που δεν έγιναν έτσι, όπως γνωστοποίησε η Ασύνταχτος εκπρόσωπός μας στο δσ της ΠΟΕΣΥ. Ο Κουμπιάς δεν το  έθεσε, ενώ ο πρόεδρος Γ. Σαββίδης ήταν κάθετα αρνητικός στο να γίνει απεργία στη ΔΤ αφού δεν την αναγνωρίζουμε.

Έτσι, η πλειοψηφία του δσ της ΕΣΗΕΜΘ προχωράει σε απεργία στη ΔΡ Θεσσαλονίκης, δηλαδή στο ολιγόωρο πρόγραμμά  της. Ενώ το διοικητικό της ΕΣΗΕΑ συνεδριάζει αύριο.