Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΕΡΤ “Ανεβάζουμε στροφές”

...αναδημοσίευση από το νέο τεύχος 1103 της εφημερίδας "εργατική αλληλεγγύη"...
Mε τη λειτουργία τριών ιντερνετικών ραδιοφώνων (Δεύτερο, Τρίτο και το ειδησεογραφικό), με την ιστοσελίδα www.ertopen.com, να παράγει συνεχώς ειδησεογραφία και να δίνει φωνή σε συνδικάτα, κινήσεις και κοινωνικές ομάδες ανά την Ελλάδα και με διεργασίες για το τηλεοπτικό βήμα, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του Δεύτερου προγράμματος, πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες το επισκέφτηκαν διαδικτυακά.

Παράλληλα, η περιφέρεια συνεχίζει να δίνει τον δικό της τιτάνιο αγώνα, με όποιο τρόπο μπορεί, όχι μόνο με πρόγραμμα, αλλά και με παρεμβάσεις σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Στην Αθήνα αυτή η σχέση εξωστρέφειας έχει υποχωρήσει, καθώς το τελευταίο διάστημα οι συνελεύσεις αναλώνονται σε συζήτηση γύρω από τη νομική μορφή που θα έχει η συνέχεια της λειτουργίας της ελεύθερης ΕΡΤ, μέχρι τη δικαίωση - επανασύστασή της, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα ότι για να γίνει αυτό πρέπει να πέσει η κυβέρνηση των Ταμηλοβορίδηδων και των Σαμαροβενιζέλων. Σε αυτή τη μάχη οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν μπορούν να είναι θεατές ή καταγραφείς της, αλλά πρωταγωνιστές, πέρα από το προφανώς αναγκαίο εκπεμπόμενο πρόγραμμα.

Εδώ η υποτίμηση των αντιστάσεων των εργαζομένων ενάντια στην τρόικα, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην αναγκαία προσπάθεια ανατροπής της συγκυβέρνησης των αθλίων και πρέπει το 2014 να μας βρει να ανεβάζουμε στροφές.

Μια καλή αρχή για να φύγουμε προς τα μπροστά, είναι η κοινή δράση στις 9 Γενάρη με την εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, μαζί με κλάδους που αγωνίζονται και συμπίπτει με τις εκδηλώσεις για τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.

Αυτό το νήμα πρέπει να ξαναπιάσουμε.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες που πέρασαν από το Ραδιομέγαρο, όσοι διαδήλωσαν ανά την Ελλάδα και όσοι με θέρμη υποδέχονται σε πόλεις και γειτονιές τους εργαζόμενους της ελεύθερης ΕΡΤ, είτε για εκπομπή προγράμματος, είτε σαν ομιλητές σε εκδηλώσεις, μας έχουν ανεβάσει πολύ τον πήχη και οφείλουμε να ανταποκριθούμε. Όλοι και όλες μας χωρίς αποκλεισμούς και "περισσευούμενους".

Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος ertopen.com, μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ