Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κινητοποιήσεις και αντιπαραθέσεις για τις απολύσεις λόγω του "νόμου Μητσοτάκη"

...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...

Από αύριο Πέμπτη αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της απόλυσης 12 εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας στο Δήμο Νέας Ιωνίας, με βάση το «νόμο Μητσοτάκη», καθώς και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που έχουν καταλάβει το Δημαρχείο, αφού σήμερα Τετάρτη, η γενική απεργία ξεπερνάει το τοπικό επίπεδο.
Υπενθυμίζεται ότι και την προηγούμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι ήταν σε κινητοποιήσεις, με τη στήριξη και της ΠΟΕ – ΟΤΑ.


Το νέο στοιχείο, είναι η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος και εκτός των όσων αναφέρει για το θέμα, «φωτογραφίζει» σαν ενδεχόμενο κίνητρο αντιδράσεων και τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Πάντως το θέμα εκτός του χώρου των συνδικάτων, είναι επόμενο να έχει προκαλέσει και την έκφραση θέσεων από δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Οι εργαζόμενοι δεν το θεωρούν τοπικό θέμα, αλλά γενικότερη εξέλιξη, αφού με τον ίδιο νόμο θα βρεθούν αντιμέτωποι πολλοί συνάδελφοί τους και σε άλλους Δήμους. Για το λόγο αυτό, την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11πμ έως τη λήξη της βάρδιας, συνέντευξη Τύπου και πορεία στους δρόμους της Νέας Ιωνίας, καλώντας την ΠΟΕ ΟΤΑ να κάνει την τοπική στάση εργασίας, παναττική.




Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

    «Μέχρι σήμερα, η Δημοτική Αρχή έχει στηρίξει με κάθε τρόπο και μέσο, το δικαίωμα των εργαζομένων στη δουλειά.
    •    Έχει παρασταθεί σε δεκάδες δίκες για να στηρίξει τα αιτήματα τους, γιατί εκτός από το δικαίωμα στην εργασία, θέλουμε να διατηρήσουμε τις δομές του Δήμου μας και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους Δημότες.

    Πρόσφατα όμως και μετά την ψήφιση του Ν.4172/13 προέκυψε πρόβλημα με τους ΔΩΔΕΚΑ συμβασιούχους εργαζόμενους στην Καθαριότητα: οι οποίοι

    •    Έχουν προσληφθεί το καλοκαίρι του 2011 με σύμβαση (4) μηνών.

    •    Ο Δήμος παραστάθηκε σε όλα τα Δικαστήρια που έγιναν μέχρι σήμερα και συμπαρατάχθηκε με το αίτημα τους να παραμείνουν στη δουλειά. Έτσι πέρασαν δυόμιση χρόνια και δεν έχει αλλάξει τίποτε στην πολιτική του Δήμου απέναντι τους.

    •    Οι εργαζόμενοι με τον δικηγόρο τους θα έπρεπε , σύμφωνα με τον Ν. 4172/13 αρ.106 παρ. 1,  να  είχαν  ορίσει  διενέργεια δίκης έως 31-10-2013.

    •    ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    •    Οι υπηρεσίες του Δήμου, θεωρούν ότι η ερμηνεία αυτή είναι ΑΝΤΙΘΕΤΗ με τον ισχύοντα Νόμο και ως εκ τούτου, η παραμονή των εργαζομένων είναι ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ και ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα, με άμεσο αντίκτυπο στους υπαλλήλους των υπηρεσιών που θα βεβαιώνουν αυτή την παραμονή.

    Στην προσπάθεια μας να διασφαλίσουμε και τους δώδεκα εργαζόμενους στη Καθαριότητα, αλλά και τους υπόλοιπους υπαλλήλους, σε σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη 31-10-13, με όλους τους υπαλλήλους των υπηρεσιών, το Σωματείο και τον δικηγόρο των εργαζομένων στην Καθαριότητα, συμφωνήσαμε σε κάποιες προτάσεις και ενέργειες, προκειμένου να εξευρεθεί κάποια  λύση.

    Στην συνέχεια όμως και μετά την σύσκεψη
    Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕ.

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

    Η Δημοτική Αρχή, όπως έχει πράξει ΟΛΟ αυτό το χρονικό διάστημα που είναι στη διοίκηση του Δήμου, ποτέ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ στις υπηρεσίες να ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΝ.

    •    Η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου, αρνείται όσες προτάσεις έγιναν από την Δημοτική Αρχή, ώστε να αντιμετωπίσουμε ΜΑΖΙ το πρόβλημα.
    •    Εμμένει σε μια στείρα στάση και σε μια ΑΝΗΘΙΚΗ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ επίθεση απέναντι στη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο.

    Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι και θεωρούμε ΔΙΚΑΙΟ να προστατεύσουμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους και αυτούς που θέλουν να παραμείνουν στη δουλειά, αλλά και αυτούς που θα χάσουν τη δουλειά τους, επειδή θα παρανομήσουν.
    Είμαστε επίσης υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τα  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των ΔΗΜΟΤΩΝ μας.
    Είμαστε υποχρεωμένοι ΠΡΩΤΑ να ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των δημοτών, στα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και να σχεδιάζουμε την ανάπτυξη της πόλης μας».