Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Μπαταχτσές story



 ...αναδημοσίευση από http://financialcrimesnews.blogspot.gr...

Εδώ πια μιλάμε για κλαυσίγελο άνευ προηγουμένου. Το ηχητικό απόσπασμα είναι από την ΕΡΑ Πάτρας, όπου φορτηγατζής δηλώνει ότι τον έβαλαν να κουβαλήσει μπουλτόζα, να την πάει στο εργοτάξιο για να την κάνει βόλτες και να σηκώνει σκόνη, όταν πήγε ο Σαμαράς να ανακοινώσει την επανεκκίνηση των έργων στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών και μετά τη φιέστα του καθυστερούν την πληρωμή για το "αγώι".
Βέβαια τόσες φορές που την έχουμε πληρώσει την καρμανιόλα με τις κατασκευαστικές και τα διόδια, κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσει και μπουλτόζα στα κανονικά και όχι για εκδρομή, αλλά κρατάμε το σκηνοθετικό - επικοινωνιακό μέρος, για τα κανάλια, που όμως δεν είναι δα και η ανακάλυψη της Αμερικής.
Προ ετών (πάλι όμως με τη ΝΔ στην κυβέρνηση) σε νησί του Β. Αιγαίου, μπίγα (πλωτός γερανός) έκανε έργα μερικές μέρες στο ένα λιμάνι του νησιού και μερικές στο άλλο. Περιχαρείς οι κομματάρχες βολτάριζαν στο γιαλό και έλεγαν "έ ρε έργα". Μέχρι που κάποιος παρατηρητικός έβαλε βράδυ σημαδάκια με σπρέυ στα τσιμεντένια μπλόκια, πήρε και τη φωτογραφική του μηχανή και ακολούθως προέκυψε ότι τα πήγαιναν βόλτα από το ένα λιμάνι στο άλλο και τα τσαλαβουτούσαν. Για μήνες έπεφτε πολιτική καζούρα στα καφενεία.