Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

H ΚΕΔΔΕ για τη δολοφονία του Π. Φύσσα

 
Την απόλυτη καταδίκη για τη δολοφονία και την απαίτησή της για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της δολοφονίας του Π. Φύσσα, εκφράζει η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας – ΚΕΔΔΕ. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
 
"Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΥΓΗ
 
Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
 
Ο θάνατος του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα αποτελεί προσχεδιασμένη εν ψυχρώ πολιτική δολοφονία, εκτελεσμένη από τον παραστρατιωτικό βραχίονα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Αποτελεί κορυφαία τρομοκρατική ενέργεια, ενταγμένη, με σειρά κλιμακούμενων κινήσεων (επίθεση σε μεταλλεργάτες μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, Μελιγαλάς, δίκη κατά Σάββα και Μουτζούρη, διώξεις κατά Π. Κωνσταντίνου, απειλές κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.), σε γενικότερο σχέδιο κάμψης του ηθικού, της αυτοπεποίθησης, της μαχητικότητας και πάνω από όλα της νέας ανόδου και του γενικότερου πολιτικού ρόλου του εργατικού λαϊκού κινήματος για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης. Εντάσσεται στην προετοιμασία ενός πολύ πιο σκληρού, νέου γύρου αντιλαϊκών μέτρων των δανειστών, της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και της συγκυβέρνησης Σαμαρά. Φοβούνται για αυτό δολοφονούν! Δεν πείθουν για αυτό τρομοκρατούν!
 
Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνο η αποκρουστική κορυφή ενός «μαύρου παγόβουνου». Η βαθιά και αξεπέραστη οικονομική κρίση και η ληστεία σε μισθούς και συντάξεις συνοδεύεται αναπόδραστα με την τάση των «πάνω» για παροξυσμό αντιδραστικότητας, για αναίρεση ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, σε ένα διαρκώς εκφασιζόμενο μνημονιακό «καθεστώς έκτακτης ανάγκης», που τώρα, με τις δολοφονίες και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής παίρνει τριτοκοσμικές μορφές. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κινούνται, με αλληλοσυμπληρούμενους ρόλους, διαρκώς οι ίδιοι «στα άκρα» και εκτός «ευρωπαϊκού πολιτισμού» και «συνταγματικού τόξου», δείχνοντας το μέλλον της Ευρώπης τους και των Συνταγμάτων τους. Ενώ μεθοδεύουν τον κοινωνικό «εμφύλιο πόλεμο», ρίχνουν αποπροσανατολιστικά τις ευθύνες για την «αντιδημοκρατική εκτροπή» τους στο μαχόμενο εργατικό λαϊκό κίνημα και σε όλα τα κόμματα, συλλογικότητες και δυνάμεις που είναι οι φορείς της αυθεντικής δημοκρατίας, αντιστέκονται και αγωνίζονται για την ανατροπή της αντιδραστικής επίθεσης.
 
Τα τηλεοπτικά φερέφωνα της τρόικας και της συγκυβέρνησης, μαζί με τα πολιτικά μνημονιακά παχύδερμα αναλαμβάνουν να διασπείρουν το «κλίμα ανωμαλίας», το ζόφο της «εκτροπής» και το φόβο «πραξικοπήματος». Δίπλα τους, οι  σιτιζόμενοι και σιτιζόμενες αυλοκόλακες των συγκροτημάτων αναλαμβάνουν το ρόλο της «ηθικής διαπαιδαγώγησης» στο «νέο πολιτισμό» του κανιβαλικού κοινωνικού εκφασισμού. Ειδική αποστολή έχει ανατεθεί στην ακροδεξιά «μονταζιέρα» του Σαμαρά, η οποία συντονίζει πολιτικά και προπαγανδιστικά όλους τους παραπάνω.
 
Πίσω από όλους αυτούς βρίσκονται συγκεκριμένοι κύκλοι του ελληνικού κεφαλαίου και πολυεθνικών ομίλων, ειδικά ο «πρωτοπόροι» της αντίδρασης, της εκμετάλλευσης και της φοροδιαφυγής, εφοπλιστές, τραπεζίτες και βιομήχανοι – οφ σορ, επενδυτές «στοιχηματζήδες», ποδοσφαιρικοί «μεγαλοπαράγοντες» και νταβατζήδες της νύχτας με τους ιδιωτικούς στρατούς τους, οι οποίοι χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή στα κρυφά, ενώ κινητοποιούν τους παρακρατικούς μηχανισμούς στην αστυνομία, το στρατό, σε απόστρατους αξιωματικούς και καταδρομείς, καθώς και στο δικαστικό σύστημα για την προστασία της. Αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί και ο ρόλος των ξένων πρεσβειών και των μυστικών υπηρεσιών τους, ειδικά των ΗΠΑ και της ΕΕ, που αναρωτιούνται κατά τα άλλα για το «φαινόμενο του φασισμού», ενώ με το «μεγάλο αδελφό» παρακολούθησης ξέρουν ακριβώς τη δράση της Χρυσής Αυγής και το λιγότερο τη συγκαλύπτουν.
 
Αυτό το μνημονιακό εκφασιζόμενο καθεστώς διαρκούς «έκτακτης ανάγκης» μπορεί να σπάσει, να νικηθεί και να ανατραπεί. Οι σημερινοί νέοι αγώνες, με πρωτοπόρο τον αγώνα διαρκείας των καθηγητών και των άλλων κλάδων δείχνει το δρόμο. Σε αυτό το δρόμο θα σπάσει η νεοφασιστική μνημονιακή τρομοκρατία και όχι με «συνταγματικά τόξα». Με αποφασιστικό αγωνιστικό, δημοκρατικό, αντιφασιστικό μέτωπο πάλης του μαζικού κινήματος και τη δική του νόμιμη αυτοάμυνα.
 
-       Να συλληφθούν, να δικαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι ένοχοι για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και για όλα τα εγκλήματα των φασιστών"!