Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Γονείς από την Ικαρία: Μας εμπαίζουν - συνεχίζουμε την κατάληψη των νηπιαγωγείων


...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...

Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις και κυρίως χωρίς λύσεις, έχουν μείνει οι γονείς που έχουν καταλάβει τα νηπιαγωγεία της Ικαρίας, με αποτέλεσμα η συνέλευσή τους να ανανεώσει την απόφαση για συνέχιση της κατάληψης. Αναλυτικά η απόφαση της συνέλευσης:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


                            Άγιος Κήρυκος, Ικαρία, 26/09/2013

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου & 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΠΡΟΣ:  ΜΜΕ


Την Τετάρτη 25/09 οι γονείς βρεθήκαμε πάλι στο Δήμο Ικαρίας για το ζήτημα της απόσπασης των 2 νηπιαγωγών και την κατάληψη από γονείς, η οποία συνεχίζεται, στον 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Αγίου Κηρύκου.


Εκεί, ο Δήμαρχος κ. Χ.Σταυρινάδης επικοινώνησε με τον γραμματέα του υπουργού παιδείας (κ. Βασιλόπουλο) όπου για άλλη μια φορά μας ζητήθηκε παράταση χρόνου για να λυθεί το θέμα. Κατόπιν, ο δήμαρχος επικοινώνησε με την κα. Παπαδανιήλ στην Περιφ/κη Δ/νση Π.& Δ. Εκπ/σης στην Μυτιλήνη για να ζητήσει κοινοποίηση της αλληλογραφίας της με το αρμόδιο υπουργείο. Κάτι που άλλωστε είχε υποσχεθεί η ίδια και σε μας πως θα κάνει στην προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία μας μέσω του Δήμου, παρουσία της αντιδημάρχου κα. Μ.Μπινίκου.

Όμως η κα.Παπαδανιήλ αρνήθηκε ότι είχε δεσμευτεί γι’αυτό και μέχρι στιγμής δεν μας έχουν κοινοποιηθεί επίσημα έγγραφα που να αποδεικνύουν τις προσπάθειες που ισχυρίζονται ότι γίνονται, τόσο από την κα.Παπαδανιήλ όσο και από τον Δ/ντη Π/θμιας Εκπ/σης Σάμου κ. Π.Ζαβουδάκη!


Μετά από όλα αυτά, στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25/09 αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 27/09. Ακόμη, αποφασίστηκε να σταλεί αίτημα στον Δήμο μας για να ζητηθεί, επίσημα πια από εκεί, κοινοποίηση της αλληλογραφίας μεταξύ της περιφέρειας και του υπουργείου για την κάλυψη των δύο κενών θέσεων.
Καλούμε επίσης, φορείς και συλλόγους του νησιού μας να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο πρόβλημα και να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό μας στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις μας.


Μετά από 10 ημέρες κατάληψης και αμέτρητα τηλεφωνήματα στον κ. Ζαβουδάκη και την κα. Παπαδανιήλ είναι ολοφάνερο πια ότι μας εμπαίζουν. Εκτός από την πίεση και τις δυσκολίες που βιώνουμε, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την απαράδεκτη συμπεριφορά των αρμοδίων που εκφράζεται τη μία με εκφοβισμό, την άλλη με δήθεν «καλοπιάσματα», και όταν οι καταστάσεις πιέζουν αποποιούνται τις ευθύνες τους και μας παραπέμπουν σε τρίτους.


Είμαστε αποφασισμένοι και θα επιμείνουμε για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, την κάλυψη των κενών θέσεων και την επιστροφή των παιδιών μας στα νηπιαγωγεία.


Πηγή φωτο: http//www.ikariamag.gr