Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Aνακοινώσεις ΠΟΕΣΥ και ΚΕΕΡΦΑ για τη δολοφονία του Π. Φύσσα

 1)Οι δημοσιογράφοι να απομονώσουν τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής


Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), εκ μέρους όλων των συναδέλφων εργαζομένων στα ΜΜΕ καταδικάζει την εγκληματική δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής. Εκφράζουμε αποτροπιασμό για το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας του 34χρονου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα εν ψυχρώ, από χρυσαυγίτη όπως ο 45χρονος δράστης ομολόγησε.
 Η δολοφονία στην Αμφιάλη, αποτελεί συνέχεια της εγκληματικής δολοφονικής επίθεσης που προηγήθηκε από τάγματα εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής κατά συνδικαλιστών του ΚΚΕ την ώρα αφισοκόλλησης στο Πέραμα και μετά από τις επιθέσεις σε μέλη και γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τους προπηλακισμούς σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και τη σπίλωση και κατασυκοφάντηση δημοσιογράφων.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και οργή των συναδέλφων για τη δράση της Χρυσής Αυγής, καλεί τους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους, να την καταδικάσουν αποφασιστικά και να απομονώσουν την εγκληματική αυτή οργάνωση.
Η πολιτεία οφείλει να κινήσει όλες τις διαδικασίες για την τιμωρία των εγκληματιών και τον άμεσο κολασμό των φασιστικών και ρατσιστικών μισαλλόδοξων εκδηλώσεων  της Χρυσής Αυγής.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ


2) ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα
Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Αμφιάλη(οδός Κεφαλληνίας) στις 5μμ

 Ο Παύλος Φύσσας, αντιφασίστας, δολοφονήθηκε με μαχαιριές τα ξημερώματα στην Αμφιάλη μετά από οργανωμένη επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η ομάδα των σαράντα νεοναζί τής Χρυσής Αυγής έστησε καρτέρι σε πολυμελή παρέα νέων αντιφασιστών που βρίσκονταν χθες βράδυ στη καφετέρια Κοράλλι στην Αμφιάλη. Φορούσαν μαύρα ρούχα, είχαν γάντια στα χέρια και σιδηρογροθιές και λειτουργούσαν με εντολές υπεύθυνων ως παραστρατιωτικό σώμα. Τραυματίστηκαν και άλλοι αντιφασίστες.
Ο δολοφόνος είχε φτάσει με αυτοκίνητο μπαίνοντας ανάποδα στην οδό Κεφαλληνίας. Δολοφόνησε με μαχαιριές τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα.
Οι νεοναζί συνδέονται άμεσα με την ομάδα που επιτέθηκε στα μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και τους συνδικαλιστές της Ζώνης Περάματος. Στην περιοχή η φασιστική και ρατσιστική δράση των πυρήνων της Χρυσής Αυγής είναι απροκάλυπτη.
Η επίθεση έγινε με παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομίας. Στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου δολοφόνος και αντιφασίστες βρίσκονταν στον ίδιο δωμάτιο ανάκρισης!
Οι νεοναζιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής κλιμακώνει τις επιθέσεις απολαμβάνοντας πλήρη ασυλία από της ΕΛΑΣ και έχοντας την κάλυψη του Δένδια.
Η κυβέρνηση του Σαμαρά και ο Δένδιας είναι οι ηθικοί αυτουργοί που αφήνουν να κυκλοφορούν ατιμώρητοι οπλισμένοι με μαχαίρια δολοφόνοι χρυσαυγίτες. Είναι οι ίδιοι που στάζουν δηλητήριο κατά της αριστεράς και προχωράνε σε διώξεις των αντιφασιστών που καταγγέλλουν τους νεοναζί. Έσυραν στα δικαστήρια τον Σάββα Μιχαήλ και τον πρώην πρύτανη του ΕΜΠ μετά από γελοία μήνυση των νεοναζί του Αγίου Παντελεήμονα με μάρτυρες καραμπινάτα στελέχη της συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Τώρα στήνουν κατηγορίες παρέα με την Χρυσή Αυγή κατά του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου. Το καλοκαίρι είχαμε στοχοποίηση Γραφείων της αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στεκιών γειτονιάς ενώ γράφτηκαν συνθήματα σε Γραφεία με απειλές κατά της ζωής του Π.Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας.
Ο Δένδιας που κραύγαζε ότι θα συντρίψει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και ο Σαμαράς που θα προωθούσε νόμο κατά της ρατσιστικής βίας έφτασαν να οργανώνουν τα πογκρόμ της Αστυνομίας κατά των μεταναστών, να δίνουν κάλυψη στις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής, να στήνουν διώξεις κατά των αντιφασιστών. Είναι η κυβένρηση που για να επιβάλει τις απολύσεις-διαθεσιμότητες, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων δεν διστάζει να στοχοποιεί την αριστερά και το αντιφασιστικό  κίνημα και να κάνει ανοίγματα στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής για να ανασυγκολλήσει τη δεξιά πολυκατοικία.
Είναι ώρα τιμωρηθούν οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής και να πετάξουμε στα σκουπίδια την κυβέρνηση Σαμαρά, μια άθλια παρέα φίλων των Τραπεζιτών, της Τρόικα και των νεοναζί.