Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

O ΣΥΡΙΖΑ η ΕΡΤ και μερικά δημόσια ερωτήματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωριζει το μεταβατικο φορεα
Το κλεισιμο της ΕΡΤ και η ιδρυση ενος μεταβατικου φορεα κομμενου και ραμμενου στα μνημονιακα μετρα της κυβερνησης αποτελει μια καταφωρα αντισυνταγματικη αποφαση που στρεφεται εναντια στην ενημερωση των πολιτων και τη δημοκρατια. Οι εκβιασμοι της κυβερνησης προς τους εργαζομενους της ΕΡΤ που λειτουργουν εδω και πανω απο δυο μηνες τη δημοσια τηλεοραση δεν θα περασουν. Ο αρμοδιος υπουργος πρεπει να απαντησει ποσοι απο τους 1.800 που εκαναν αιτηση για να δουλεψουν στο μεταβατικο φορεα ηταν εργαζομενοι στην ΕΡΤ στις 11/6/2013, οταν επεσε το μαυρο στην ΕΡΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωριζει το μεταβατικο φορεα της κυβερνησης Σαμαρα, στηριζει τις αποφασεις των εργαζομενων της ΕΡΤ, καθως και την απαιτηση της κοινωνιας για μια δημοσια τηλεοραση, πλουραλιστικη, στην υπηρεσια του πολιτισμου και της δημοκρατιας.

2)Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που κινείται σε θετική κατεύθυνση, διατυπώνοντας παράλληλα τα εξής ερωτήματα:
*Η ανακοίνωση του πολιτικού φορέα θα συνοδευτεί και με αντίστοιχη ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης που υποστήριξε στην ΕΣΗΕΑ, με την οποία θα ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ όσους-ες εκ των υποψηφίων της στις πρόσφατες εκλογές της ΕΣΗΕΑ, ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΛΩΣΗ (ανεξάρτητα από το αν αυτή θα γίνει αποδεκτή) στο μνημονιακό μόρφωμα της ΔΤ?

*Η δήλωση του πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ σε συνέλευση εργαζομένων της ΕΡΤ "εγώ δεν γίνομαι Ροβιεσπιέρος", αναφερόμενος σε αιτήματα παραπομπής στο πειθαρχικό, όσων  ΑΝΤΙΘΕΤΑ από τις αποφάσεις ΟΛΩΝ των δημοσιογραφικών ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ, έσπευσαν για τα δίμηνα, πώς ακριβώς συνάδει με την ανακοίνωση?

*Αληθεύει ότι όπως μας λένε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ, υποψήφιοι που εκπροσώπησαν προς τα έξω με ομιλίες σε εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, δίνοντας και συνεντεύξεις σε ΜΜΕ και ταυτόχρονα στελέχωσαν και το ψηφοδέλτιο στην ΕΣΗΕΑ, όχι μόνο υπέγραψαν, αλλά παρότρυναν (ακόμα βαρύτερο από την "προσωπική" επιλογή) και άλλους να το κάνουν?
Θα υπάρξει δημόσια καταδίκη στις πρακτικές αυτές και αποπομπή από την παράταξη, ή θα μείνει ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος "ανοιχτός" στα πλαίσια ενός κακέκτυπου δήθεν πολυσυλλεκτισμού?

*Ο απλός εργαζόμενος της ΕΡΤ τί να πιστέψει, το ψήφισμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου, ή τις δηλώσεις Παπαδημούλη, όταν όταν βγούμε κυβέρνηση δεν θα τους επαναπροσλάβουμε όλους (μιλώντας όχι μόνο για την ΕΡΤ).

Θα εκτιμούσαμε το αν είχαμε απαντήσεις, μέσω έργων και όχι λόγων.

...αναδημοσίευση από http://financialcrimesnews.blogspot.gr...