Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Η Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε. για τη διάλυση του Δικτύου της Ε.ΡΑ. Θεσσαλίας

Ταφόπλακα στην περιφερειακή φωνή της νέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, βάζει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το μεταβατικό φορέα, όπως απροκάλυπτα φαίνεται μέσα από την πρόσφατη προκήρυξη των 1.453 θέσεων, που περιλαμβάνει το οργανόγραμμα των Περιφερειακών Σταθμών της Ε.ΡΑ. και των ανταποκριτών για την Τηλεόραση.

Τόσο στην πρώτη όσο και στην δεύτερη προκήρυξη του Ραδιοτηλεοπτικού μεταβατικού φορέα, για συνολικά 2.042 θέσεις, η Περιφέρεια απογυμνώνεται με πρωτοφανή τρόπο, αφού εξαφανίζονται από τον χάρτη των Περιφερειακών Σταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, επτά Περιφερειακοί Σταθμοί της χώρας που λειτουργούσαν πριν από το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ.

Μεταξύ αυτών και η Ε.ΡΑ. Βόλου, αφού διατηρείται -τυπικά και μόνο- ως Περιφερειακός Σταθμός, αυτός της Λάρισας. Όσο για το προσωπικό, από 38 εργαζομένους στους προγενέστερους Ρ/Σ Λάρισας και Βόλου καθώς και στους Δημοτικούς Ραδιοθαλάμους Τρικάλων και Καρδίτσας, ο αριθμός συρρικνώνεται δραματικά, μόλις σε πέντε (!) και συγκεκριμένα δύο τεχνικών, ενός μουσικού παραγωγού, ενός διοικητικού-οικονομικού και… ενός δημοσιογράφου (με έδρα τη Λάρισα) από τους 13 που είχαν συνολικά οι δύο Περιφερειακοί Ρ/Σ στη Θεσσαλία.

Επιπλέον, ανύπαρκτη είναι η δημοσιογραφική υποστήριξη της Δημόσιας Τηλεόρασηςnαπό τη Θεσσαλική Περιφέρεια, αφού δεν αναφέρεται καμία θέση δημοσιογράφου.

Με τα παραπάνω δεδομένα, είναι προφανές ότι το πρωτοπόρο, δημοσιογραφικά και ραδιοφωνικά, Δίκτυο Θεσσαλίας της Ε.ΡΑ. διαλύθηκε συθέμελα, χωρίς φυσικά να εγγυάται κανείς ποιοτικό δημοσιογραφικό αποτέλεσμα ή πρόγραμμα, με προσωπικό πέντε ανθρώπων.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καταγγέλλει προς κάθε Δημόσιο φορέα και πολίτη της Θεσσαλίας, την απαράδεκτη μεθόδευση φίμωσης της φωνής της Ε.ΡΑ., απόρροια του “μαύρου” στην Ε.Ρ.Τ., στις 11 Ιουνίου.


Επίσης, καλεί όλα τα μέλη της - δημοσιογράφους να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο την αντίδρασή τους, ενάντια στον μεταβατικό Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα - έκτρωμα, που σχεδιάστηκε από τα κυβερνητικά στελέχη και να υπερασπιστούν τα εργασιακά δικαιώματα και τον αγώνα των συνάδελφων της Ε.ΡΑ. Θεσσαλίας, που συνεχίζουν να εκπέμπουν και να μεταδίδουν πρόγραμμα, αρνούμενοι άπαντες οποιαδήποτε επαγγελματική συνεργασία με το μόρφωμα της Δ.Τ. (Δημόσιας Τηλεόρασης) με τις διαδικασίες που προωθούνται, ως ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε σεβόμενοι στοιχειωδώς το λειτούργημα του δημοσιογράφου.

Ας μην ξεχνάμε, ότι με τις δύο προκηρύξεις για την Δ.Τ., η κυβέρνηση ζητάει να αποδεχθούμε με την υπογραφή μας την κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων και την εφαρμογή Ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Η Ε.Ρ.Τ. πρέπει να μείνει στα χέρια των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας, υπηρετώντας τη δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και του πολιτισμού, για όλη τη Θεσσαλία.


Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε.