Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ψήφισμα γενικής συνέλευσης εργαζομένων ΕΡΑ Πάτρας



1) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Συνεδρίασε το πρωί η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων της ΕΡΤ, στο Δασύλλιο για μία σειρά πρακτικών ζητημάτων και τον συντονισμό των περαιτέρω δράσεων του αγώνα, με αφορμή την συμπλήρωση ήδη 75 ημερών ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.
Μεταξύ άλλων ζητημάτων τέθηκε και το αντίστοιχο της ανανέωσης των μελών της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ, εκτός από τον συντονιστή της. ΄Επειτα από ψηφοφορία εντέλει ορίστηκε η ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ που αποτελούν Οι: Βάσω Κρεμμύδα-τεχνικός, Τάσος Παπανικολάου - τεχνικός, Χρυσή Κοσμάτου - δημοσιογράφος. Συντονιστής της Επιτροπής Αγώνα παραμένει ο Γιάννης Παντελόπουλος.
Η συγκεκριμένη σύνθεση της Επιτροπής Αγώνα έχει οριστεί για το επόμενο 15θήμερο ενώ οι συνεδριάσεις έχουν προσδιοριστεί να γίνονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Στις άμεσες προτεραιότητες του αγώνα της ΕΡΤ Πάτρας, είναι η επίλυση πρακτικών ζητημάτων, η υποστήριξη των εκδηλώσεων, η επικοινωνία με τους φορείς και δη τον Δήμο Πατρέων για την αποκατάσταση αρχικά της τηλεφωνικής σύνδεσης καθώς  και η ενημέρωση της Μόνιμης Γενικής Συνέλευσης Αλληλέγγυων Πολιτών προς τους εργαζόμενους της ΕΡΑ, που έχει οριστεί να συνέρχεται κάθε Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, στο προαύλιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.


Βασικό σύνθημα της Επιτροπής είναι και παραμένει ότι:
Α) Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ.

Β) ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Γ) ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ (ΟΣΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ).


Στην σημερινή Γενική Συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι διατράνωσαν εκ νέου ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε φορείς της Πάτρας - ευρύτερης περιοχής, πρωταρχικά δε στους πολίτες, οι οποίοι από τις 23 Αυγούστου συνέβαλαν στη θεσμοθέτηση της ΜΟΝΙΜΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΛΙΤΩΝ, που έμπρακτα τους στηρίζει.

2)ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΑ ΑΛΙΝΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Αφιέρωμα στην σκηνοθέτιδα Αλίντα Δημητρίου αρχίζει από απόψε - 27 Αυγούστου,  στις 9.15΄ μ.μ., στο προαύλιο της ΕΡΑ Πάτρας. Η πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες προβολές φέρει τον τίτλο: "ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ" και καταπιάνεται με τις γυναίκες της Κατοχής. Η δεύτερη προβολή με το ντοκιμαντέρ "Η ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ" της Αλίντας Δημητρίου θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη - 29 Αυγούστου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Και οι δύο προβολές πραγματοποιούνται σε συνεργασία της Επιτροπής Αγώνα με το Κινηματογραφικό Τμήμα των Πολιτιστικών Ομάδων των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών  και την Ομάδα των εκπαιδευτικών - φίλων του κινηματογράφου και συμπαραστατών της ΕΡΑ.

3) ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 9.15 μ.μ. στο προαύλιο της ΕΡΑ Πάτρας

Εν τω μεταξύ, αύριο Τετάρτη  28 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο προαύλιο της ΕΡΑ Πάτρας πρόκειται να εμφανιστεί τριμελής κομπανία του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ, η οποια με τις κιθάρες της θα αποδώσει γνωστά μουσικά κομμάτια. Συντονιστής του μουσικού συνόλου θα είναι ο ΄Ομηρος Μίνως.